30.1.13

Dukke pusletaskeHusets velklædte dukker har også udstyret i orden, når der er pusletid og badetid. I julegave fik deres dukkemødre hver en pusletaske, badelagen og vaskeklud. Personligt synes jeg det er rendyrket luksus at de kan blive svøbt i liberty og fint petit fleur, men jeg tænker at dukkerne og deres mødre nok er langt mere funktionelt orienteret.

Pusletaskerne har jeg længe overvejet at lave, og med god inspiration fra Kirsten (som også har lavet en fin pusletaske DIYog et gammel nummer af Symagasinet fik jeg fabrikeret dukke pusletaskerne med mit eget twist til Ingrid og Agnes. Det greb ligesom lidt om sig, da den oprindelige plan var en enkelt dukke pusletaske til Agnes, og pludselig havde jeg klippet ud til to pusletasker og to badelagener og to vaskeklude. Sådan kan det gå.

Badelagenerne er syet i størrelsen 60*60 efter opskriften i en dukkebog, men jeg vil helt klart anbefale at lave det mindre og i mere fast håndklædekvalitet, da det efter min mening er blevet lidt for stort og var meget meget levende at sy i. Ud af et stort billigt badehåndklæder kunne der blive til to badelagener. 

Eneste minus ved pusletaskerne er, at pigerne måske er lidt for små til rigtigt at kunne folde den. Der ville det helt klart være nemmere med en lille taske og et løst pusleunderlag. Set i bakspejlet er det også aaalt for kedeligt at lave to af alting, så næste gang bliver de vist nødt til at deles lidt. :)

PS: Skulle du have forelsket dig i kombinationen old school (baby) pusletaske & liberty, så tjek lige Ida Isings eksklusive udgave ud, der er lavet i canvas, lækre skindstropper og med det fineste liberty foer. 

30 kommentarer:

 1. De er virkelig fine de pusletasker! Heldige piger og dukker ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tenna. Den største belønning for at bruge tiden på at lave det er pigernes leg. :)

   Slet
 2. Hvor er de skønne. Du laver nogle virkelig flotte ting til dine pigers dukker.
  Får lyst til at gå igang med en pusletaske : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du hellere følge din lyst. ;) Jeg er glad for dine rosende ord. Dukketingene er også rigtig hyggelige at lave. :)

   Slet
 3. Det er bare svært at begrænse sig, når man gerne vil glæde sine piger :o) Og de er simpelthen så skønne de pusletasker - har også sukket efter Kirstens, da hun viste den. Skal helt sikkert lave en til Merle hvis altså hun nogensinde bliver en dukkepige. Ellers må jeg jo finde de gamle sløjd-kompetencer frem og bygge hende en garage til bilerne :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det er vildt svært at begrænse sig. Men det spiller da helt klart også ind at potentielle skænderier om tingene kan undgås, hvis der er to af hver. Jeg tror bare ikke jeg gider lave to af hver i længden. ;)

   Når nu hun ikke er dukkepige, så skal du da klart genopfriske sløjd kundskaberne, haha. Du får måske chancen med Augusta. ;)

   Slet
 4. Jeg ville godt nok gerne være dukkemor i din familie :-) Det er noget af det fineste jeg har set!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal være velkommen! :D Og tusind tak. :)

   Slet
 5. De er intet mindre end fantastiske! Har slet ikke set sådan nogle til dukker før, de er så seje og så smukt lavet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver altid så grundglad for alle dine dejlige kommentarer, tusind tak. :)

   Pusletasker til dukker har jeg set før (og linket til), men jeg har ikke set nogen tilsvarende i denne stil som er lidt mere "voksent" i stof og detaljer, men samtidigt synes jeg jo også de er meget pigede i farverne. :)

   Slet
 6. Hold nu op, hvor er du FLITTIG, Maiken. Jeg er altså helt vild imponeret :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Min symaskine har nu samlet støv hele januar (men var rødglødende før jul), så jeg har bare vist tingene frem drypvis. :)

   Slet
 7. Hvor er de altså bare gennemført fine, sikke nogle lækre detaljer, du har lavet på dem! Mon ikke de to små dukkemødre får glæde af dem i laaaaaang tid?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Betine. Jeg er også rigtig glad for skinddetaljerne. :) Forhåbentlig får pigerne meget glæde af pusletaskerne, men det er desværre ikke så meget de har leget med dem endnu, så jeg håber det kommer senere. Sådan synes jeg ofte det er. :)

   Slet
 8. SÅ fine! Jeg har gået om den varme grød i lang tid nu, men du inspirerer mig til at komme i gang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, så er det da med at få det gjort nu. :)

   Slet
 9. Det er nogle heldige dukkebørn, som I holder jer!
  Så fine :)

  SvarSlet
 10. Rigtig fine tasker - hvad jeg lige nu ville gi for et skud energi til at kaste mig over den slags :) Heldige dukker og heldige unger!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Nogle gange skal man altså også grave dybt efter energien. Sådan har jeg det også.

   Slet
 11. Ih, de er vel nok fine :-) Liberty går man altså aldrig galt i byen med! Og så med læderdetalje! Flot :-) Og tak for dit link. KH K

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, velbekomme. Jeg siger tak for god inspiration!

   Og nej, liberty går man altså aldrig galt i byen med. Faktisk er den korale af petit fleur stof fra Stof2000, som jeg faktisk også synes er enormt fint og sagtens kunne gå for at være et liberty print.

   Slet
 12. Hvor har du endnu engang tryllet med maskinen og lavet noget så fint. Du er virkelig dygtig! Nogle heldige piger - og dukker i jeres familie. Karla er også helt vild med at lege med sine dukker, tror da vist hun øsnker sig nogte tilsvarende i 2 års gave. Ha en skøn weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anita. Jeg rødmer jo næsten helt.

   Det var da en god idé at sætte en pusletaske på gavelisten, men jeg vil stadig sige at de er lige i det mindste til at forstå foldesystemet. Jeg vælger dog at tro det nok skal komme - ellers må de få lidt hjælp.

   Slet
  2. Kan jeg evt. bestille en fin pusletaske af dig?

   Slet
 13. Hvor er de bare fine :) sikke en luksus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg stod også med klassisk børnestof i hånden, men blev simpelthen nødt til at lave en luksusudgave. :)

   Slet
 14. Ej, hvor er de bare gennemførte! Så fine:)

  SvarSlet
 15. Wow!
  Det er simpelthen de fineste sager jeg længe har set.
  Hvor er det et par heldige dukkemødre, der har fået sådan en luksusgave.
  Jeg er sikker på at dit arbejde kommer helt til sin ret når pigerne bliver større.
  Det der er en gave der holder!

  SvarSlet
 16. slap nu af det er fint! Og den ene dukke har også tylskørte, det er alt for gennemført :-)

  SvarSlet