3.12.12

Julekalender sagaen


I formiddags landede vi sikkert igen på dansk jord til et snedækket landskab og jul for fuld skrue efter en forlænget weekend i England (mere om det senere). Pludselig havde vi frygtelig meget at indhente, da Ingrid efter julehygge i børnehaven erklærede, at hun altså også ville have en julekalender. Afsted med os. Rundt i fire butikker indtil vi fik opstøvet ulandskalenderen. Jeg var lettet over at det lykkedes trods det faktum, at vi skriver den 3. december, og nåede at tænke mission completed.

Men det var bare et øjeblik for tidligt. På vej ud af butikken siger Ingrid med skuffet mine, om hvor vi så skulle købe julekalenderen?! I det øjeblik gik det op for mig, at den ulandskalender vi havde ræset rundt efter i fire butikker skulle have været en chokolade-julekalender. Altså et totalt kommunikationsbrist. Ind i butikken igen. Kigge kigge efter ikke-udsolgte-chokolade-julekalendere. Til min store jyske tilfredshed kunne jeg konstatere, at de var væsentligt nedsatte. Det var vel et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, da resten af Danmark køber dem inden 1. december? Nå, men jeg fik købt og betalt en rittersport julekalender, som efter morens mening så god ud og der faktisk også indeholdt mere chokolade end pap. Done, begge tilfredse.

Eller det vil sige lige ind til jeg i bilen hjem mumler noget om, at det godt nok er meget chokolade i den, da det jo er en voksen-chokolade-julekalender, så hun skal nok dele lidt med os andre (synes 400 gram er lige i overkanten til hende på trods af at det er delt ud på 24 dage). I samme øjeblik ordet voksen er knyttet på chokolade julekalenderen fornemmer jeg, at slaget er tabt. Ingrid vil ikke have den alligevel. 

Men altså. Nød lærer nøgen kvinde at spinde, så jeg opgiver min fine Maileg chokoladekalender, som var en del af de goodies jeg fik for nyligt. Og det er egentlig okay, for så får Ingrid noget ordentligt Lindt chokolade i stedet for billigt bras, jeg er egentlig også mere til mørk chokolade og nogen er jo nødt til at spise den 400 gram rittersport chokolade julekalender. Øhem.

Så vi har indhentet de sidste decemberdage på på chokolade-julekalender fronten og set de to første hyggelige afsnit af julekalenderen Julestjerner. Og jeg glæder mig faktisk til at åbne låger hele december, snakke lidt om ulande og se kalenderen sammen, for det minder mig om min barndoms jul.

Når det kommer til at indhente så mangler jeg faktisk også at få det sidste julepynt op, få bikset kalenderlyset sammen nu hvor resten er indkøbt og sy to julesokker, da jeg har sagt til pigerne, at julemanden ikke kunne finde helt til England - og de derfor først kunne få gaver fra i morgen. Dog har jeg sammen med Ingrid lagt en plan b, der hedder at vi lægger en gammeldaws strikket sok, hvis jeg ikke når at blive færdig med julesokkerne til i morgen. Jeg tror vi nok får brug for den plan b, da jeg først skal til at starte nu... :) 

24 kommentarer:

 1. Vi har ikke U-landskalender mere... Min søn gider alligevel ikke åbne lågerne...

  Men næste år, der er prinsessen ved at være så stor at det vil være sjovt igen! (ikke sådan med et aldersspring på 10½ år mellem sine børn)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, hvis ikke de gider åbne lågerne så kan det altså være lige meget! Så hellere donere pengene til det gode formål ved anden lejlighed. :)

   Jeg havde selv helt glemt hvor hyggeligt det er. Og hvordan jeg som barn kiggede spændt på billedet og forestillede mig hvad der så mon ville ske i aftenens afsnit. Men det kræver jo ligesom at vi faktisk følger med i julekalenderen og det har vi ikke gjort fast i mange år, men Ingrid har efterhånden alderen til det. :)

   Slet
 2. Ha ha godt hun fik sin choko-kalender - jeg kan afsløre, at alle 24 stykker i den kalender smager godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jamen jeg er simpelthen så regelret, at jeg ikke kan få mig til at rippe en kalender uanset om det er chokolade eller skabekalender. :D

   Men altså Ingrid er nu mægtig tilfreds og ikke traumatiseret af først at have fået det den 3. december når nu vi ikke var hjemme i dk. :)

   Slet
 3. Puha stress, men den gode nyhed er at du kan se frem til Rittersport hver dag indtil jul (det er da ikke helt dårligt!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig en rigtig god (og usund) nyhed. :D

   Slet
 4. Kan altså så godt lide din måde at skrive på :) Sidder med et smil helt op til ørerne over din historie - som kunne være vores, da vi også først fik købt kalenderlys i dag og nissen holdte fridag i dag (det gør nisser jo i virkeligheden ikke..) Karla forstår selvfølgelig ikke noget, med for Frederikke er det vigtigt, og faren har derfor købt en månedes TV2 abonnement så hun kunne se julekalender på computeren(vi ser normalt ikke TV).
  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anita. Det underholder faktisk også mig selv at skrive om det, så det er ren win-win. :D

   Ingrid har jo overhovedet ikke styr på datoer og traditioner, så det er egentlig ikke noget problem at det bliver lidt forskudt. Vi finder jo alle vores måder at tilpasse december traditionerne - fx. som at I køber lidt TV adgang.

   Fik faktisk bikset et kalenderlys OG to dekorationer sammen efter jeg skrev indlægget (kalenderlyset vinder dog ingen interiørpris!). Det er rigtig heldigt at jeg er mest til det enkle, så det var bare et godt kvali lys, fine krukker og små julekugler/røde svampe. Done. Til gengæld har jeg ikke tilnærmelsesvis fået syet nogle sokker og jeg er spændt på om plan b ender med at blive plan a i år? :D

   Slet
 5. Jeg siger det samme som Leizys barslerier... alle 24 stykker smager GODT... ;)
  Godt det hele gik op i en højere enhed... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom det er frygtelig fristende så kan jeg simpelthen ikke få mig selv til det, men godt at smagsdommerne har kvalitetsstemplet chokoladekalenderen. :D

   Som regel ender tingene jo med at gå op i en højere enhed, når der bliver hakket en tå og hukket en hæl. :)

   Slet
 6. Altså sikke en mor de stakkels børn har. Ingen julekalender (det skulle jeg have vidst!), ingen julesok, ingen kalenderlys. Men I har haft en fin tur til England og det er jo det vigtigste.
  Der bliver 21 hyggestunder med julekalender før vi rammer juleaften - og der har jeg sørget for at den ægte julemand, ham med alle sutterne, kommer på besøg med sin gavesæk.
  PS Den julekalender med Wikke og Rasmussen er den ikke for store børn?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, stakkels stakkels børn. :D

   Jamen idealist forælderen i mig ville nøjes med en julesok til pigerne, hvor der skiftevis var en gave og søde sager. Det synes jeg var perfekt. Jeg er bare ikke fan af at de skal have alt for meget chokolade og gaver, så de bliver forvirrede når måneden er omme. Ulandskalenderen regnede jeg med, at hun var lidt for lille til, men nu har vi den og det er egentlig også hyggeligt nok. Når nu hun så gerne ville have en chokolade kalender som de andre i børnehaven, så synes jeg måske også at det var skørt at mine principper var vigtigere end hendes store ønske. :)

   Kalenderlyset og et par dekorationer fik jeg bikset sammen i aftes OG julemanden fandt strikkesokken, så alle ender når alligevel hinanden. Så vidt jeg ved er pigerne heller ikke traumatiserede - endnu!

   Ingrid synes Wikke & Rasmussen julekalenderen var vældig spændende, så nu må vi se. Den kommer lidt sent, så jeg regner med at vi tager genudsendelse eller ser det på iPad'en. Ellers kan det da godt være hun også gerne vil hygge sig med Bamses julerejse.

   Julemanden vil være et sikkert hit, også selvom der ikke lægnere er fokus på sutterne. :)

   Slet
 7. Iha, sikke et kalenderræs, godt I kom ud på den anden side i godt behold og veltilfredse :-) ville nu heller ikke kimse af en rittersport mini hver dag :-) glæder mig til at se flere julerier :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er bestemt ikke til at kimse ad. ;)

   Er altså også spændt på at se hvor mange julerier vi når. :D

   Slet
 8. Bytte bytte købmand:-) Godt I fandt ud af det. Jeg er helt enig i at den der Ritter Sport kalender ikke må gå til spilde...det ville da bare være ærgeligt. SÅ må du spise den (arrrjjjjj pokker....:-) Den Maileg julekalender er godtnok fin. Den har jeg ikke set før

  SvarSlet
  Svar
  1. Maileg kalenderen er nemlig rigtig fin, god chokolade indeni og pæn at se på. Jeg ville egentlig også have vist den frem lidt før (i tilfælde af at andre heller ikke havde købt og manglede inspiration), men tingene er sådan lidt på bagkant her hos os for tiden. :)

   Det var også en tung byrde at skulle indhente de førte 3 dage i Rittersport kalenderen. :D

   Slet
 9. Hvor godt, hun fik sin julekalender!
  Du inspirerede mig, jeg tror jeg vil på jagt efter nedsatte julekalendere, jeg er nemlig for nærig til at give 60 kroner for en julekalender;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke. :D Jeg gav nu 50 kroner for rittersport kalenderen. Under alle omstændigheder ville jeg have købt en til hende, men jeg bliver bare lidt ærgerlig over, hvor lidt indhold der typisk er i forhold til pap. Billige er de jo ikke uanset om det er god chokolade eller legetøj. Faktisk er jeg slet ikke tilhænger af at de skal have chokolade hver dag og synes julesok eller en legetøjskalender som fx. Playmobil er et bedre alternativ, men når nu ønsket er så stort så blev jeg næsten nødt til at efterkomme det. :)

   Og i øvrigt er det altså INTET problem at indhente spisningen af chokolade, så man kommer på den korrekte dato. :D

   Slet
 10. Puha, for en stæsen rundt... Men det endte jo lykkeligt alt sammen, for moren fik også chokolade :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, det blev en sand happy end. :)

   Slet
 11. Det "billige bras" kan altså også bruges :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, jeg er også ganske sikker på at Ingrid vil være fint tilfreds med en prinsesse disney chokoladekalender eller andet i den dur, men jeg synes bare chokoladekvaliteten generelt er for dårlig. Men det er nu ikke nødvendigvis knyttet til prisen, for jeg har selv haft en Marabou kalender et år, hvor jeg heller ikke synes chokoladen var god. :)

   Slet
 12. Jeg sidder og klukker af grin, Maiken jeg siger det lige igen, du er helt fantastisk til at skrive!! - Er vild med chokoladehistorien og hvem gider også have en "voksenkalender"- som man ovenikøbet bliver nødt til at dele!? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jamen det er også en rigtig god pointe! Og tak for det skrivemæssige kompliment. Det gør mig glad. :)

   Slet