9.12.11

Mormors brunkager


Jul for mig er mormors brunkager. Min søde mormor på 87 laver hvert år stakkevis af brunkager som hele familien forsynes med. Her taler vi altså både børn, børnebørn og oldebørn! Og det er uden sammenligning de bedste brunkager i kongeriget. I år kom brunkagerne i en bake-off version.

Opskriften? Ja, jeg har før spurgt mormor, men det er af den goe gammeldaws slags med en slant af det, en smule af det, et drys af det. Så den kunne hun virkelig ikke give videre. Min portion brunkager er allerede kraftigt reduceret siden i morges, så jeg må krydse fingre for at få doneret mere færdigrullet brunkage dej for ellers holder de sørme ikke til juleaften.

PS: Er det nu der skal røbes at pebernødderne allerede er spist med god hjælp fra Ingrid og gæster, så i morgen må vi i gang igen med trilleriet. Tsk tsk.

9 kommentarer:

 1. ;)
  Sjovt som man har småkagetraditioner.. Her er det min mors specier og så de gaffelkager, havregrunskugler og vaniliekranse vi plejer at bage fælles....
  Her skal vi vist også snart i gang igen - de ryger hurtigt de små godbidder;)
  KH Anne

  SvarSlet
 2. Næste gang din mormor skal lave brunkager, så der ikke andet for at du må følge med på sidelinjen så du kan aflurer opskriften.
  Synes ellers det er frisk at en dame på 87, laver småkager til så mange. Sådan er min mands farfar også, her er det bare vaniljekranse hun laver til hele familien, og hjemme hos os har pigerne allerede spist dem vi har fået.

  SvarSlet
 3. mmm hvor ser de lækre ud. Og hvor hyggeligt at din mormor stadig har energi til at bage til hele familien :D

  Jeg har selv lagt en brunkage dej på køl til i morgen :D

  SvarSlet
 4. Uhmm de ser gode ud. Dejligt med sådan en sød mormor :)

  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 5. Respekt til din mormor for at bage til det meste af familien. Nogle ting smager bare bedst og rigtigt når bedsterne har tryllet :)

  SvarSlet
 6. Anne - Det er jo netop charmen ved julen og traditionerne, at hver familie har deres egne. :) Yndlingskager får hurtigt ben at gå på!

  Camilla - Min mormor har faktisk læst på bloggen og bedyrede at hun skam var ved at skrive opskriften ind på computer nu. Hun er nu sej hende mormor. Dejlig farmor (?) din mand har. :)

  Mette Kathrine - Jeg synes også det er temmelig imponerende. God fornøjelse med din bagning.

  Anne - Nemlig! :)

  Malene - Det er lige præcis hvad hun er. :)

  Michelle - De bedster kan altså bare noget. :)

  SvarSlet
 7. I am regular reader, how are you everybody? This paragraph posted at this website is in fact nice.


  Here is my homepage SEO Services

  SvarSlet
 8. What a information of un-ambіguity and preservеnеss of ѵaluаblе κnow-how on the topic of unpredіctеd emotions.


  Alѕo viѕit my weblog - Arjun Kanuri

  SvarSlet