15.11.10

Lidt mere smugstart

Indrømmet, jeg har altså smugstartet lidt mere på juleriet. Det er ganske vist i det små, men alligevel... Vi skulle jo som sagt til julefrokost lørdag, hvilket også betød at jeg var i fuld sving med at pakke gaver ind til pakkespil. Og da jeg færdig kiggede på bunken af gaver var det altså svært ikke at blive smittet af julestemningen.

Mellemregningen havde jeg altså ikke lige fortalt til Karsten, da han undrede sig over at jeg søndag kastede mig ud i at lave brændte mandler og risengrød. Men jeg var lidt ene om det med julestemningen, for Karsten følte tømmermændsramt absolut ikke behov for risengrød, og bortset fra smørklatten var det altså heller ikke noget ubetinget hit hos Ingrid. Men jeg synes i hvert fald det var hyggeligt. 


I øvrigt må jeg lige nu nøjes med at nyde billedet af de lækre hjemmelavede brændte mandler, for en del er givet væk i gave - og resten spiste jeg i går. Ret ærgerligt taget i betragtning at jeg virkelig godt kunne spise noge af dem lige nu, for de smagte altså ret lækkert.

For at visualisere vores søndagsstemning så skulle der altså også have været billeder af en yderst charmerende Ingrid, der legede titte-bøh på en naturlegeplads, stemningen i den smukke efterårsskov og de imponerende krondyr. Ingrid og jeg var nemlig i Bangsbo skoven sammen med Farmor, da jeg hentede hende i går efter et døgns ubetinget opmærksomhed og forkælelse hos Farmor. Men smukke stemningsbilleder blev så om så, for jeg glemte altså kameraet hjemme...

Nå ja, jeg er jo altså også blevet udfordret af Anne. Jeg får nok først grebet bolden i weekenden, fordi jeg har ret travlt på arbejde i denne uge blandt andet på grund af det her. I øvrigt tror jeg at nogle (og vi nævner ikke navne) i husstanden gerne vil sende en venlig tanke til Anne, da jeg længe har manglet et incitament til at få ryddet ordentligt op inde på kontoret...

17 kommentarer:

 1. Hæ hæ, nå men så er det da godt, at jeg sendte udfordringen til dig;)
  Og hvad er det for noget iværksætter-arrangement? Det lyder spændende.
  Kan slet ikke forstå, at Ingrid ikke synes, at risengrød er et hit! Det er da bare det bedste, mums!

  SvarSlet
 2. nej der er altså visse børn der ikke kan lide risengrød..heldigvis kan mine begge...så jeg ikke skal spise det alene. Min mand kan nemlig ikke fordrage det og har stadig traumer over at pædagogerne i hans børnehave tvang ham til at spise det, da de mente at det kan alle børn lide..han var lige ved at kaste op. Vi er i samme båd Maiken, Anne sendte også udfordringen til mig, jeg har fået ryddet op i mit ene kreaskab her til aften..men der er lang vej endnu..puha, men godt det bliver gjort, det har længe været planen.
  KH Mia

  SvarSlet
 3. Hej Anne. Oprydning er simpelthen så kedeligt, så jeg griber lige chancen for at rydde op og færdiggøre de små indretningsplaner jeg har inden weekenden. Det er jo med at smede mens jernet er varmt og incitamentet stadig er der! Men jeg kan altså hverken matche Rakel eller dig. ;o)

  Uge46 er iværksætteruge, og da jeg arbejder på et kontor for iværksætteri er jeg involveret i planlægning og afvikling af flere arrangementer. Jeg arbejder nemlig med at planlægge workshops, forretningsplanskonkurrencer, kurser og camps indenfor innovation, kreativitet og forretningsudvikling. :o)

  Som barn kunne jeg altså heller ikke lide risengrød, men jeg regner med at Ingrid nok lærer det senere. Men smørklatten var hun altså ret begejstret for. ;o)

  SvarSlet
 4. Mia - Kunne ikke lade være med at grine over din mands traumer. Sådan en historie kunne præcis have været Karsten. Tror nu heller ikke han ville have spist det uden tømmermænd?!

  Min moster serverede engang risengrød (da jeg ikke kunne lide det som barn) og jeg blev vildt overrasket da jeg erfarede at det faktisk var aftensmad. Så jeg måtte altså sulten i seng. Jeg havde aldrig rigtig fået risengrød hjemme, da min mor heller ikke er grød-fan.

  Det er godt med et oprydningsincitament, ikke. ;o)

  SvarSlet
 5. Det lyder vildt spændende Maiken. Især innovation og kreativitetsdelen! Er det på baggrund af din uddannelse, at du har fået sådan et job?
  Jeg greb også chancen for at rydde op, da jeg fik udfordringen, så det var faktisk meget godt med et spark bag i...:) Jeg kan fortælle dig, at det allerede roder derinde... hmm gad vide, hvordan det er sket?!

  SvarSlet
 6. Anne - Nogle gange er det virkelig fedt at høre andre synes det er spændende, for jeg glemmer indimellem at det sgu da er ret fedt i udpræget grad at arbejde med events. Faktisk er det ikke særligt sociolog-agtigt og jeg fik jobbet på en lidt pudsig måde, men jeg er blevet ret grebet af det... :o)

  Tror du ikke der har været ubudne gæster forbi for at rode?!

  SvarSlet
 7. Åh... Jeg vil også super gerne i gang med at jule lidt snart..:)
  Men manden har sagt tidligst slut november.... Mon ikke man kan købe sig til tidligere start?? Evt. med noget fodboldtid eller lign..;)
  Jeg var nemlig også til julefrokost i weekenden og kom helt i julestemning...
  Lyder utroligt spændende med sådan et job! Kunne være fedt at høre mere om...
  Kh Anne

  SvarSlet
 8. Jo, det må helt sikkert ha' været ubudne gæster! Jeg synes, at det er spændende at høre, hvad folk arbejder med, og om det har nogen sammenhæng med uddannelsen. Måske fordi jeg ikke selv ved, hvad det lige er, at jeg skal "blive til";) Men dit arbejde lyder helt klart spændende! Det må være rart at have fundet sin hylde:)

  SvarSlet
 9. Anne (Annchen) - Jeg tror bare man skal liste det ubemærket ind... Vil da lige overveje at lave et indlæg om jobbet, hvis jeg kan få formuleret noget som folk ikke gaber sig gennem. ;o)

  Anne - Jeg er altså også lidt af en voyeur, så jeg ELSKER at se behind the scenes. Heldigvis kan jeg skyde skylden på en naturlig sociologisk interesse. Som sociolog har jeg nemlig præcis redskaberne til at kunne det samme som i Kender du Typen?. Ret gavnligt for en nysgerrig sjæl som mig. Om jeg er havnet på rette hylde spørger jeg faktisk indimellem også mig selv om. For hvornår ved man det? Hvad er det du studerer? :o)

  SvarSlet
 10. jeg studerer informationsvidenskab og kulturformidling, så jeg får lov til at arbejde med rigtig mange forskellige områder lige fra børnemuseer til kommunikation i virksomheder. Jeg er rigtig glad for, at uddannelsen er så bred, for jeg føler, at jeg bliver ret godt rustet til en bred vifte af jobs. Men det er også det, der gør det lidt svært, for hvad bliver man så egentlig...? Og hvilken retning skal man vælge...? Heldigvis er der et år tilbage, så måske er jeg blevet klogere til den tid;)

  SvarSlet
 11. Hehe du er ikke den eneste der er smugstartet! Dådyr og røde paddehattesvampe har fundet vej til vores hylder med min begrundelse at det er EFTERÅRSpynt... Ikke julepynt ;)

  SvarSlet
 12. Mmm.. brændte mandler og risengrød. To af mine absolutte favoritter. Her i huset elsker vi (ja, kun 2 pers) risengrød. Det har jeg altid gjort, men min søster hadede det, så jeg fik det når jeg ikke kunne lide hvad vi ellers skulle have.
  Og lyder altså ret så spændende med dit job, selvom det måske umiddelbart er lidt væk fra din uddannelse. Men det er vel også en force med de mere humanistiske/samfundsdaglige fag, der er mange, mange muligheder. Den verden jeg befinder mig i er lidt mere bundet.

  God dag
  Anne

  SvarSlet
 13. Uhm...sikke nogle lækkerier du disker op med!!

  Jeg elsker også når vi får risengrød, har et skønt gammelt lerfad som jeg helst vil servere det i...og 1 december er det helt fast at vi får et kæmpe fad risengrød herhjemme og så er niecen og nevøen inviteret til "nisse-grød" sammen med Oscar - ren råhygge:-)

  Brændte mandler...åh nu løber mine tænder helt i vand!

  Jeg har fundet et alternativ, som ikke er helt så usundt...

  Tænd ovnen på 160 grader og smid mandler, nødder eller lignende på en bageplade. Ind i ovnen med dem, og så tager du dem ud når der breder sig en duft at varme nødder.

  Strø birkesød hen over - birkesød er et naturprodukt, som er udvundet af birkebark. Det påvirker ikke ens blodsukker på samme måde som almindeligt sukker, så det er ikke nær så usundt.

  Rod lidt rundt i nødderne, så birkesødén smelter...lad nødderne ligge og drys endnu engang med birkesød, så det ligger sig ovenpå nødderne. Det smager også super godt hvis man giver det et lille drys kardemomme - det er lige et ekstra smags pift!

  De er super gode og altså NÆSTEN lige så gode som almindelige brændte mandler...men også kun næsten:-)

  Kh. Malene

  SvarSlet
 14. Anne - Sikke en spændende uddannelsesprofil du får. Jeg er nok efterhånden blevet så pragmatisk, at jeg mere tror på at tilfældighederne afgør retningen. Det har i hvert fald været tilfældet for både mig og mine studievenner. :o)

  Stine - Præcis, efterårspynt er det gode argument!

  Anne - Begge ting er virkelig også synonym med juleri og hygge! Nu kan jeg ikke huske hvad du læser, men i hvert fald samfundsfaglige studier er nemlig karakteriseret ved at det ofte er generalist stillinger som de fleste får. Jeg satte i hvert fald pris på at mit arbejdsliv ikke var givet på forhånd, dengang jeg startede med at læse...

  Malene - Sunde alternativer er altid godt, men så længe jeg kan tåle den klassiske og mere usunde version holder jeg mig nok til den. ;o)
  Risengrød i lerfad 1. december lyder som en super hyggelig tradition!

  SvarSlet
 15. Jeg læser medicin, så jeg ved lige præcis at jeg skal være "læge". Så er der selvfølgelig forskellige specialer, men det har ikke altid den helt store betydning på den måde. Nogle gange er det lidt tilfældigt i hvilket speciale folk ender i. Men selve titlen den er da ihvertfald 100% sikker. Men omvendt kan man jo også sige at det er et studie man vælger fordi man gerne vil være læge, så det hænger jo sammen på den måde.

  SvarSlet
 16. Anne - Jeg mente nok det var medicin du læste, men var ikke helt sikker. Indenfor det felt er der jo også en masse forskellige karriereveje, men du har nok ret i at spredningen indenfor hvad man kommer til at beskæftige sig med er mindre. :o)

  SvarSlet