30.5.10

Fantastisk ferie og et stort spørgsmål...?

I nat kom vi hjem fra en fantastisk skøn ferie på Mallorca. Alle har vi sovet længe, for det blev temmelig sent vi kom hjem. Vejret var herligt, kroppen fik lidt solbrun farve og vi fik badet i såvel pool som strand. Selve hotellet var enormt lækkert og det mest luksuriøse jeg hidtil har prøvet. Maden var ok dernede, men ikke en gastronomisk oplevelse jeg altid vil huske. Naturen var helt fantastisk og vi var på dagsture i bjergene og Palma, hvilket var helt fantastisk og virkelig en oplevelse værd. Ferien blev præcis det energiboost af oplevelser, tid til nærvær og hygge, som vi håbede på - og trængte til! Når billederne er uploadede så er der mere om ferien...

 Men når vi kommer til billeder, så sidder jeg med ét stort spørgsmål. Noget er sket under mit fravær i blogland. Har ophavsret og IPR været krænket? Ud af sammenhængen kan jeg forstå at billeder er blevet lånt/stjålet og brugt i anden sammenhæng, at blogs er lukket og...? Ja, vil nogle af jer være søde at fortælle? Jeg vil jo gerne passe på og vide mere inden jeg uploader flere billeder!

I øvrigt havde vi super travlt med pakning inden ferien, så jeg nåede ikke at maile ift bytterier og sende give-away gaverne, men men... det vil fluks ske i dag! ;o)

Billedet er i øvrigt lånt herfra...

6 kommentarer:

 1. Puha åh det er svært at forklare, men der er en syg person, der har taget bl.a. Rakel, Fruens sysler (der så har lukket sin blog efter) og the vintage hausfrau billeder og brugt dem som sine egne. For fruea.dk har personen også lavet flere profiler på bl.a. trendsales og hun har meldt det til politiet. Du kan læse i dybten på de forskellige blogs, der har været inpliseret, men det har gjort at folk har måtte tage deres forholdsregler...

  SvarSlet
 2. Ja... det der især er lidt creepy er at personen har brugt folks billeder af børnene og familien som var det hendes egen familie... Det har medført en del skriverier osv., men tror de fleste fortsætter som hidtil, dog med vandmærke på deres billeder...

  Fik jeg givet dig min mailadresse? diddenyborg(a)hotmail.com

  SvarSlet
 3. Hej Maiken - og velkommen hjem.
  Ved ikke om du har opdaget det, men du er udtrukket som vinder af min give away :-)

  SvarSlet
 4. Hej Maiken.
  Ja det er noget af en redelighed! hvis du bruger Picasa, så gør dine billeder utilgængelige for "fremmede".
  Med Photoscape er det super nemt at sætte navn/vandmærke på sine billeder :o)
  Og velkommen hjem :-)

  SvarSlet
 5. Hej allesammen - Tak for jeres kommentarer. Jeg har nu været lidt rundt i blogland og læst mere. Det er utrolig forbløffende, skræmmende og ubehageligt at en har overtaget andres liv og levend.

  Jeg kan ikke lade være med at spekulere over motivet...? For både Mette, Rakel og Julia er fællesnævneren at de har gode familieliv, smukke børn, kreativitet og stil - hvilket må være det vedkommende så inderligt ønsker at hun stjæler / laver copycat af deres liv. Ganske rystende og skummelt. Jeg føler virkelig med Mette, Rakel, Julia og hvem der ellers måtte være ramt.

  Når der bruges de sociale medier som facebook, blogs, forums mv, så er det præcis lige så offentligt som at hænge en seddel op på det lokale torv, men selv med masser af omtanke så forventer ingen en copy-cat. Det er virkelig ubehageligt og giver stof til eftertanke!

  SvarSlet
 6. Hov, glemte at sige tak for tippet til dig Gry. Jeg har brugt Picasa til mine collager, men så vidt jeg ved er mine billeder ikke uploadede og offenligt tilgængelige, men jeg vil lige tjekke det ud. Ved du i øvrigt om Photoscape er et offenligt tilgængeligt program eller er det et betalingsprogram?

  SvarSlet