27.3.13

Noget om at være en dårlig nybegynderJeg er bare ikke særlig god til at være nybegynder. Det er ikke fordi, at jeg ikke tør kaste mig ud i nye ting. For det gør jeg godt. Faktisk også i flere projekter end jeg når at færdiggøre, men jeg vil bare vildt gerne springe trinet over, hvor man er semi-dårlig. Det hævner sig bare sådan, at jeg er perfektionist ud til fingerspidserne - og det er ikke altid en fordel.

Sådan lidt med røde ører vil jeg godt indrømme en ting (ud over at jeg er en vildt dårlig nybegynder!). Jeg har haft 9+ lynlåse liggende i to år, undgået lynlåsprojekter, samt har to store stykker færdig pude patchwork og andet liggende ufærdigt alene af den grund, at jeg ikke kunne overskue at sy lynlås i, fordi jeg ikke havde lyst til at være dårlig til det. Faktisk var jeg så mentalt kæphøj, at jeg for længe siden tænkte, at det med lynlåse var dælme dytme bare noget jeg skulle i krig med. Deraf har de resterende 9+ lynlåse bare ligget i to år. Og det er altså dumt.

Nå, men jeg har altså taget tyren ved hornene, og gået i lynlås træningslejr. Jeg har lavet sådan et forsinket nytårsfortsæt (hvis man ellers kan det?!) om, at jeg skal bevæge mig lidt ud af min kreative comfortzone og udfordre mig på de teknikker, som jeg har fraveget alene af den grund, at jeg ikke bryder mig om at være nybegynder. I første omgang er det at gå i træningslejr med at sy lynlåse i. Og jeg ved at der er produceret flere millioner af punge og clutches blandt bloggere, men jeg er ovenud begejstret over, at have taget tyren ved hornene, så jeg har allerede produceret to og har planer om flere for at smede mens jernet er varmt. Nå ja, og for at få færdiggjort puderne og de øvrige projekter. Dét må I godt hænge mig op på.

Næste projekt kunne jo passende være at lære at hækle. For jeg har ikke så meget som rørt hæklenålen siden jeg lavede mine små syslerier - fordi jeg opdagede at det var gået galt med en enkelt maske i bunden, og derfor ikke passede i toppen. Der havde jeg trevlet op flere gange fordi jeg hæklede løs (og hyggede mig ved og mærke!) mens jeg lavede en fri tolkning af opskriften, eller i hvert fald læste den som jeg trods nærstudier troede den skulle læses. Så det har bare ligget siden.

Eller jeg kunne jo også lære at strikke. Dét har jeg også næsten droppet på forhånd, fordi jeg er så kritisk og perfektionistisk, at jeg kun vil starte med noget virkelig fint - og det er jo også dumt at være feinschmecker når man jo først skal lære at cykle - eller strikke... Vi kan vist godt blive enige om, at den perfektionisme er lidt af en hæmsko, når man ikke er en god nybegynder.

Dem der følger mig på instagram har nok allerede set hvor ualmindelig heldig jeg var, da jeg fik en stor bunke liberty af Stine, som var i gavehumør. Jeg er dybt taknemmelig og pønser stadig på hvilken gave, som jeg har tænkt mig at sende retur. :) Ind til videre er det blevet til  første skud på clutch-stammen, og printet var egentlig ikke noget, jeg selv ville have valgt, men det er altså sjovt at kaste sig over andre prints end det der ligger lige for. Resultatet er jeg i hvert fald rigtig godt tilfreds med, og det håber jeg også modtageren bliver.

PS: Det lykkedes selvfølgelig ikke bare at fokusere på lynlåsen, da jeg pludselig også var i fuld sving med detaljer og quilting. Både lynlås og quilting i øvrigt begge mit andet forsøg nogensinde, så jeg er rigtig godt tilfreds. Men det ville være nemmere bare at øve én ting af gangen. :) 

21 kommentarer:

 1. Hmm - Der er da en hel del der jeg godt kan nikke genkendende til ;0)

  Men som du siger, man må jo bare tage tyren ved hornene nogle gange!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men det kan åbenbart godt tage et par år før man får taget den tyr ved hornene. :D

   Slet
 2. Hvor er du sej :) Og hvor er det flot det du har fået lavet. Jeg må nok hellere indrømme, at jeg sad og nikkede en del under dit indlæg, det er helt sikkert noget jeg kan genkende :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med nogle der nikker genkendende bag skærmen. :)

   Og tak skal du have.

   Slet
 3. Det der med lynlåse er altså også rocker svært! Og det er bare så ærgelig en afslutning på ens store arbejde, hvis ikke den sidste finish sidder lige i skabet. Du er sej at tage tyren ved hornene!

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig! Og det føles godt at overvinde en mental forhindring. :)

   Slet
 4. Jeg synes nu du er ret sej!
  Kast dig ud i strik - det er lettere end det ser ud!
  Kh Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh tak. Jeg burde også, men tager lige et projekt af gangen. :)

   Slet
 5. Hold da op hvor er du kommet godt fra start, det ser rigtig god ud ;O).

  Mona

  SvarSlet
 6. Af en nybegynder, er du kommet godt fra start : )
  Har selv ikke knækket koden helt endnu : (
  Rigtig dejligt indlæg!
  God påske!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det er også en kode som ikke er helt nem at knække, hvis det skal være pænt. Jeg synes det vanskelige kan være helt at have føling med PRÆCIS hvor lynlåsen er. Og så er jeg ikke ovenud begejstret for lynlåsfoden til min Pfaff, som jeg synes er lidt håbløs (eller også er det en fejl40?!) :)

   Slet
 7. Hvor er den clutch fin!! Det er da super godt gået :) Jeg var også ret tilbageholdende med at springe udi lynlåse, men jeg fik lavet et par af de efterhånden ret kendte makeuppunge, og de blev ret fine. Dem skulle du tage at prøve at lave nogle af.

  God påske :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Mette. Der kan godt være et lidt langt tilløb nogle gange. ;) Jeg ved ikke lige hvilken make-up pung du tænker på? Jeg har et andet mønster liggende, som jeg skal have afprøvet også, men er ikke kommet så langt endnu. :)

   Slet
  2. Du kan se de makeuppunge/penalhuse, jeg har lavet på min blog, eller søge på DIY makeuppung. Så skulle de gerne komme frem.
   De kan laves i uendelige farvekombinationer og pyntes med bånd, perler osv. :-)

   Slet
  3. Åh ja, de penalhuse de står også på min to-do liste. Så langt er jeg bare ikke kommet endnu. :)

   Neon blomsterstoffet du har syet penalhuset er rigtig fint til det. :)

   Slet
  4. Ja, det var svært at vælge stof den dag jeg var i stof og stil. Der er bare så meget fint derude lige nu. Men ja, jeg faldt også for det med blomsterne. Det er super fedt :)

   Slet
 8. Jeg er stadig ikke gode venner med lynlåse, selvom jeg efterhånden har prøvet en del gange. De vil bare ikke som jeg vil - og nej, det hjælper ikke at være perfektionist, for så ender alle projekterne i skammekrogen (eller på gulvet i soveværelset, hvor jeg efterhånden har haft dem liggende i flere måneder, når jeg ikke flytter rundt på dem for at kunne komme til at gøre rent ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, åh hvor er det skønt at læse at andre er som mig. :D Jeg håber du på et tidspunkt får sluttet fred med lynlåsene, som jeg også synes er noget tricky at gøre rigtig pæne. ;)

   Slet