27.8.13

Søster vingekjoleDet var egentlig meningen, at Ingrids vingekjole skulle have været klar til Alperne, så hun ligesom Agnes kunne få en kjole i det fine liberty stof. Men ambitionerne var vist for store, og tiden for knap, så vingekjolen er først blevet færdig efter vi kom hjem fra ferien.

Nu går vi snart en måned i møde med mange fødselsdage, så der er heldigvis mange muligheder for at få luftet søstre kjolerne. :)

26 kommentarer:

 1. De bliver så fine dine piger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette. Jeg tror også de bliver ret søsterfine. :)

   Slet
 2. Så fint... Hvilket mønster har du brugt denne gang?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et rigtig fint japansk mønster, som jeg har syet efter en gang før (http://kreakullerogkrudtuglen.blogspot.dk/2013/07/japansk-flsekjole.html).

   Mønstret er af god grund ret populært. Hvad den hedder aner jeg ikke, da det står på japansk, men du kan blandt andet se hos Betine hvordan bogen med mønstret ser ud:
   http://nullergojen.blogspot.dk/2013/06/om-at-samle-pa-noget-og-lidt-serviceinfo.html

   Hvis ikke du har mod på at give dig i kast med den japanske bog, så har Line Marapytta optegnet mønstrene og kan guide dig igennem syprocessen på hendes workshops og syskole. Det var også her jeg så kjolen for første gang. :)

   Slet
 3. Hvor er det fint med søstrekjoler :-) og så i to lignende modeller og alligevel så forskellige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for, at jeg ikke lavede to helt ens kjoler, selvom der er størrelserne til det i begge mønstre.

   Slet
 4. Hvor kært med matchende kjoler. Du må tage et billede af dem sammen. Altså kjolerne med indhold. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tine. :) Jeg har faktisk ikke set dem i kjolerne samtidigt, så det skal helt sikkert foreviges, når vi skal til min mormors fødselsdagsfest, og de skal have kjolerne på. :)

   Slet
 5. Hvor er den flot! Syntes det er så kært med søsterkjoler - uden at de er helt ens. Tror desværre der er for stort spænd mellem Karla og Frederikke til at jeg kan lave samme move... Glæder mig også til at se dem begge på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig ret kært. Faktisk var min søster og jeg ret tit helt eller næsten ens. Jeg kan altså godt lide det twist, at det er lidt men ikke helt ens. Men det er jo altså også nemmere at gøre det, når jeg selv syr tøjet.

   Du kan da sagtens gøre det samme med pigerne - også selvom modellen er helt forskelligt. Det ser jo også sødt ud, hvis fx Karla har kjole på og Frederikke har tunika. Henholdsvis shorts/bloomers og kjole vil også være fint. Men jeg tror faktisk også at begge piger kan bruge Iris-kjolen, som går helt op til størrelse 8 år.

   Jeg må lige vise på bloggen, når pigerne får kjolerne på samtidigt. :)

   Slet
 6. Hvor er den skøn! Jeg glæder mig til at se et action-billede med kjolerne i brug :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak. Jeg lover et action-billede senere. :)

   Slet
 7. Fine kjoler. Og sikke en skøn kalender. Den har stået på min ønskeseddel mange gange.
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Stine. Største ulempe ved Stendig kalenderen er, at jeg er NØDT til at købe en ny til årsskiftet. :) Jeg er vildt glad for den. Jeg fik den i julegave, og det passer jo perfekt med at et nyt kalenderår starter lige efter. Så du skal da bare have den på ønskelisten til jul (eller købe den selv). :)

   Slet
 8. Svar
  1. Tak Cecilie. Jeg har btw en kjole ala dem du har syet til dig selv lidt i tankerne. Dog ikke i vasket silke (selvom det kunne være uendelig lækkert) men modal (tror jeg nok det hedder). :)

   Slet
 9. Ih hvor du kan Maiken, den er SÅ smuk, jeg får lyst til at have den et par numre større, det fineste print! <3 Go weekend til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, jeg er ikke sikker på, at den er lige så nuttet i voksenstørrelse, selvom det både er en smuk model og yndigt print. :)

   Jeg har fået fingre i et buksedragt mønster ala Nørgaard fra stof2000, så jeg overvejer lidt om jeg skal lave en "vovet" mønstret version som du kastede dig ud i. Hverdagen kan også blive for grå og ensfarvet. :)

   Slet
 10. Det stof er bare så smukt

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist også blevet lidt yndlings. :)

   Slet
 11. Dine kjoler er så super fine - dine tøser er heldige med så dygtig en mor!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det sødt sagt Line. Det blev jeg rigtig glad for. Heldigvis er mor-ting også i ret høj kurs herhjemme, hvor de kappes lidt om at ville have ting. Det tager jeg som et stort kompliment fra pigerne. :)

   Slet