7.8.13

Iris kjoleFør vi skulle på ferie nåede jeg lige nøjagtig at blive færdig med en sommerkjole til Agnes. Det er evigheder siden jeg forelskede mig i Iris modellen, og købte mønstret i stof2000. Selvom jeg har forsynet mig godt med japanske sybøger, så synes jeg denne model er mindst lige så flot.

Jeg har gennem tiden set kjolen i mange stofkombinationer, og næsten altid i retrostof, men jeg synes nu den er særlig fin i liberty stof. Men det kommer vist ikke som en overraskelse. :)

Et par enkelte ændringer er lavet i forhold til mønstret. I stedet for læg på kjolens bærestykke har jeg rynket hele stykket, og med Lines fif fra workshoppen in mente har jeg også lavet rouloau for første gang i evigheder. Den fine knap, som jeg synes er prikken over i'et, fandt jeg i gemmerne, men desværre er det en enlig svale. Og selvfølgelig kan jeg jo ikke huske, hvor jeg har den fra, så hvis du ser nogle tilsvarende, må du gerne give mig et prej.

Agnes ser i øvrigt bedårende ud i kjolen, så det er en hel fornøjelse at sy fine ting til pigerne. :)


34 kommentarer:

 1. Tak for tip om mønster fra Stof 2000. Jeg har ikke helt kunne overskue at kaste mig ud i de japanske sybøger, men det her skulle være nogenlunde at gå til :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altså også nemmere med en dansk sybeskrivelse (selvom det andet også sagtens kan lade sig gøre), så jeg synes klart du skal forsøge dig med Iris mønstret. :)

   Du kan evt. se det forslag til ændringer jeg skriver til Anita nedenfor. Det vil jeg selv gøre anderledes næste gang.

   Slet
 2. Den er så sød. Og de rulouer fra Line er ikke sådan at kimse af. Jeg må vist snart lave nogen igen, så de ikke går i glemmebogen.
  Ha en dejlig aften.
  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en ret god teknik at have i baghånden. Jeg skulle dog granske noget i hukommelsen for at huske, hvordan det nu var hun gjorde det. :)

   Slet
 3. Hvor er den fin! Jeg har kun fået syet en enkelt sommerkjole til datteren i år, men desværre er den alt, alt for stor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg også prøvet et par gange. Fordelen ved børn er, at de heldigvis vokser til for stort tøj - det er værre at lave det for lille. :)

   Slet
 4. den er meget fin i det stof :-)

  SvarSlet
 5. Ihh, hvor er den fin <3
  Skønt stof du har valgt til modellen, Liberty vinder altid ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det vinder altså altid! Jeg har så meget andet på lager, men det ender næsten altid med at det er Liberty jeg sætter saksen i. :)

   Slet
 6. Den er vel nok yndig!:) Kh K

  SvarSlet
 7. Den er både fin, yndig, smuk og...ja alle de fine tillægsord jeg kan komme i tanke om. Knus Heidi

  SvarSlet
 8. Meget meget fin! Mener at have set lignende knap hos Garn-iture i Smallegade på Frederiksberg. (Hun har mange flere knapper i den fysiske butik end på webshoppen)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må jeg lige tjekke ud, hvis jeg kommer i nærheden på et tidspunkt. Tak for fif.

   Slet
 9. Den er bare rigtig yndig! Og så fin med rouloauen og ikke mindst knappen, det giver lige lidt ekstra med de fine detaljer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette. Jeg er generelt også vild med de små detaljer. Til gengæld er jeg ret dårlig til at kombinere mønstre fordi jeg synes det enkle med detaljer oftest er pænest.

   Slet
 10. Uha, den er godt nok også en fin en :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er det træls ikke at have en pige i børneflokken, når man ser så fin en kjole!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke der er en lille pige du kender, som kunne ønske sig en i gave? :)

   Slet
 12. Du har da fundet det perfekte stof. Må vi se den på prinsessen? jeg tror nemlig, de klæder hinanden. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Liberty stoffet er købt på eBay, og jeg synes også det er ret fint. I aften kommer der et billede af Agnes i kjolen, men der kan man dog kun se det øverste. :)

   Slet
 13. Den er så gennemført med de flotte detaljer; en sand Maiken Model, og ja, den er bare meget bedre med Liberty efter min mening - men det vidst du jo godt :)
  Mon ikke jeg skal ha fat i Iris her i weekenden - og se hvad jeg kan få ud af hende...

  Faldt forresten lige over nogle lignende knapper på Ebay - sender dig lige et link :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød. Tak. Jeg vidste at denne model også lige var noget for dig. ;) Når du syr til Karla så synes jeg du (som jeg også nævnte) skal sy rygslidsen kortere, så den kun er i belægningsstykket, og så kan du sy bagstykket i ét stykke. Jeg synes nemlig at slidsen er lige rigeligt dyb. Så det vil jeg selv gøre anderledes næste gang.

   Du må meget gerne sende et eBay link. :)

   Slet
 14. Wauw, hvor er den fin! Lækre detaljer og skøøønt stof. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, tak. Jeg er også nødt til at sy flere i den her model. Ingrid har lige fået en liberty vingekjole i samme stof, og jeg glæder mig helt til at se dem matchende, men ikke helt ens i kjolerne. :)

   Slet