5.3.14

Verdens sødeste Rødhætte


Fredag morgen sendte jeg verdens sødeste Rødhætte afsted i børnehave. Eller det synes jeg hun var. Det var ret fantastisk at kunne glæde Ingrid med et kostume, hun (og moren) synes var smukt, og det var med stor 5-årig spænding, hun tog i børnehave. For mig var fastelavn også en højtid fuldstændig på linje med fødselsdag og jul. Jeg kunne bruge måneder på at spekulere over, hvad jeg mon skulle være til fastelavn. Og det blev min mors opgave (og hovedpine) at realisere mine høje forventninger - indtil jeg selv kunne sy det. 

Hele processen omkring at lave kostumet var dog ikke uden betænkeligheder fra Ingrids side. Hun var lidt bekymret for, hvor vidt jeg kunne nå at blive færdig, og havde luftet sine bekymringer for Karsten. For hvad skulle hun så være, hvis ikke jeg blev færdig? Så jeg måtte sværge med amar'-halshug på, at jeg det færdig. Og det blev jeg. Men det tog også en uge fordelt på etaper at sy kostumet, fordi der både skulle syes kjole, forklæde og kappe.  

Selvom Rødhætte kostumet var mit forslag, så har jeg prøvet at overføre min barnlige glæde til Ingrid. Vi har snakket om hvor fantastisk det er, at man kan blive alt i hele verden man har lyst til. Det er jo et rent slaraffenland! Tænk sig en dag, hvor man både kan være indianer, spejlæg, robot, en farlig tiger, heks eller alt muligt andet! Mest af alt savner jeg lidt fantasi omkring fastelavn. Lidt af magien omkring fastelavn forsvinder, når man bare vælger fra et katalog, og alle børnene er spiderman og prinsesser - sådan lidt groft sagt. Jeg kan stadig huske nogle af skolevennernes udklædninger, netop fordi de var fantasifulde. Og det var altså ikke store syprojekter, men hvad der fra skabet kunne omformes til et kostume. I øvrigt var der en af pigerne i børnehaven, som ville være lampe, og det synes jeg var enormt sejt. 

Så det kunne egentlig også være interessant at høre, om det er mig som hænger fast i en gammeldags opfattelse af fastelavn og hvilke tanker I gør jer om det at bruge fantasien?Kostumet er i øvrigt syet direkte efter et meget fint mønster fra Symagasinet.22 kommentarer:

 1. hun er en meget fin rødhætte :-)

  min datter var sort svane ...

  synes også fastelavn skulle være andet end prinsesser og superhelte ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da også en rigtig god idé med en sort svane. Agnes blev prinsesse efter eget ønske, så helt prinsessefri blev vi dog ikke herhjemme. :)

   Slet
 2. Jeg kan godt forstå du er stolt - godt nok et fint og gennemført kostume

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christina. Det er rent win-win med sådan et syprojekt. Jeg synes det var sjovt at sy, og for Ingrid var det et skønt kostume. :)

   Slet
 3. Ja, det er nok den søteste rødhette jeg har sett ja:))

  SvarSlet
 4. Hun er bare så fin! Jeg synes egentlig også det mest fantastiske er alle de smukke, sjove, fantasifulde hjemmelavede kostumer. Vigga var fluesvamp et år. Det var SÅ sjovt at lave sammen med hende. Pelle har været den skønneste lille hjemmelavede Harry Potter… Årh, han var sød! Omvendt så synes jeg det vigtigste er, at udklædningen netop er noget som barnet selv vælger og har lyst til - også hvis det er en af de evindelige prinsesser eller superhelte. Vægelsindet som altid - det er mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fluesvamp og Harry Potter er lige præcis hvad jeg mener med at bruge fantasien. Det er rigtig gode idéer. I weekenden så jeg min nieces vildt flotte boblebad kostume, men det var faktisk sådan, at hun næsten følte sig "forkert" fordi hendes kostume var anderledes end de andres. Så lidt fantasi kan åbenbart også desværre give en slagside.

   Slet
 5. Hun er så skøn i det kostume

  SvarSlet
 6. Super gennemført og flot udført

  SvarSlet
 7. Hold nu op, hvor er hun sød! Og hvor er du dygtig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes altså hun var en dejlig Rødhætte. Og tak. Det var sjovt at lave og udfordre sig selv kreativt. :)

   Slet
 8. Rigtig fint, har syet lige præcis samme kostume til min datter i år

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så lige på bloggen, at du da har været super gennemført ved simpelthen også at lave en ulv til også. Så gennemført var jeg trods alt ikke. :)

   Slet
 9. Wow, hvor er hun bare fin!

  SvarSlet
 10. Det er simpelthen SÅ flot Maiken, og gennemført til mindste detalje - men det er jo dig. Kan godt forstå at du er stolt - og Ingrid er glad :)

  Jeg syntes også det er sjovt og spændende med forskellige (hjemmelavede) kostumer, og elsker at finde på og kreere et kosume (er dog ikke selv villig til at hoppe i et...) - men omvendt er der nok nogle mødre derude der ikke er så ferm ved symaskinen eller er indehaver af et krea-gen, så hurra for nemme købe-alternativer til dem - og så længe alle børn (og voksne) er glade... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød. Tak! Jeg er altså ret vild med din smukke svane - men det bedste er jo bare når børnene synes det er umagen værd.

   Jeg synes faktisk det er lidt svært at sætte ord på den magi jeg savner omkring fastelavn. For der skal være plads til både at krea-nørde igennem når det kommer til kostumer, som de nemme løsninger. Jeg har altid synes kostumer er sjove, mens andre synes det er et nødvendigt onde - og der skal være plads til det hele. :) Dog forudsætter fantasifulde kostumer ikke nødvendigvis sykundskaber. Min niece var boblebad - og det var super cool - og lavet ganske uden en symaskine, men dog med kreagen. :)

   Slet
 11. Eiii hvor fint! :) Her vandt Monster High desværre - ikke så spændende, men vigtigt for 0. klasse-pigen her i huset. Sidste år lavede vi dog en Hobbit- udklædning til knægten på 8. Det var sjovt! Behårede fødder var et hit :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha, jamen det er dælme da også friheden ved fastelavn, at man kan prøve at have seriøst behårede fødder. :-D

   Det vigtigste er altså også, at børnene bliver lige det de gerne vil. Agnes kunne vælge mellem fire kostumer - tre hjemmesyede fra skuffen og en prinsesse kjole fra h&m. Og det var prinsessekjolen som vandt. Det skal der også være plads til. :)

   Slet