1.7.13

Mandelkage med creme og bær


Omkring midsommer er jordbær absolut bedst, så til fødselsdagen fik vi en nem og yderst velsmagende mandelkage med creme og bær. Opskriften kan jeg ikke tage æren for, da den er fra min yndlingskagebog "Kager der smager, og andre søde sager" af Alette Berthelsen. Men opskriften får I også lige her:

Mandelkage med creme og bær

Mandelbund
200 gram rørsukker
3 store æg
200 gram mandler
lidt smør til formen

Rårørt vaniljecreme
1½ dl piskefløde
1 spsk formelis
korn af 1 vanillestang eller 1-2 tsk vaniljesukker
1½ dl cremefraiche

friske jordbær, hindbør, brombær, blåbær eller en blanding. Pyntes med mynthe- eller citronmelisseblade. 

Bund: Pisk sukker og æg til en tyk creme. Mal mandlerne i en blender (eller hak dem fint) og vend dem i cremen. Klip bagepapir ud, så det dækker springformens bund og smør papir og springformens sider med lidt smør. Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader i 30-35 minutter. Lad kagen blive kold i formen på en rist.

Creme: Pisk fløden til skum. Sigt flormelis og vanilje sammen, vend det i skummet med cremefraichen. Fordel cremen på den kolde kage. 

Før servering fordeles bærrene på kagens top, og der pyntes med mynte- eller citronmelisseblade, der stikkes ned mellem bærrene.

Bunden lavede jeg aftenen før, så det var super nemt at lave færdig til gæsterne kom (hvilket i praksis skete da de var kommet). Jeg er vild med kombinationen af sødlig mandelbund, syrlig creme og sommerfriske bær. Eneste ulempe er, at der står kagen er til 8-12 stykker, men man har bare lyst til mere end et stykke af kagen... :)

10 kommentarer:

 1. Mums! Lækkert og tak fordi du deler opskriften.

  SvarSlet
 2. Den maa afproves, lyder simpelhent for laekker. tak x

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er både nem og utrolig lækker. Ren win-win. :)

   Slet
 3. Hmmm nam :) Den ser lækker ud! KH K

  SvarSlet
 4. Den ser SÅ lækker ud, den må jeg simpelthen prøve at lave :) Tak for opskriften.

  Kender i øvrigt godt det med at få tingene lavet i absolut sidste øjeblik eller når gæsterne ER ankommet - men heldigvis er det også ganske hyggeligt at tilberede under hygge/velkomstsnak...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver du nødt til. :)

   Det ender også altid på den måde her. Men så længe bordet er dækket, og der ellers er klart, så synes jeg heller ikke det gør noget, at maden lige mangler det sidste...

   Slet
 5. Haps den opskrift er snuppet:-) Så sent som i eftermiddags rodede jeg rundt efter en opskrift på en nem mandelkage....og dér var den. Tak:-)

  SvarSlet