3.7.13

Japansk flæsekjole


Den yndige flæsekjole har været længe undervejs, og været lidt af en prøvelse udi min japanske syforståelse. Ikke umuligt, men bare udforderet af ikke at kunne støtte sig til en tekstmæssig sybeskrivelse. 

Jeg har været vild med modellen, siden jeg så den første gang hos Line i den fineste pudderfarve, og jeg er ret glad for denne sarte sløjfeversion. Flæsekjolen har jeg efterhånden set i mange varianter på blogs, og jeg synes den er smuk hver eneste gang. Så det svære valg er bare, hvilket liberty fra lageret jeg skal sy den næste flæsekjole i...

46 kommentarer:

 1. Hold da ferie, hvor er den fin! Stoffet er virkelig perfekt til modellen. Tillykke med resultatet!

  SvarSlet
 2. Jeg har selv syet samme model, den er bare for bred til min datter. Så til vinter har vi en fin kjole udover body og strømpebukser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også en fin version du fik lavet. Jeg synes nu også kjolen er fin hele året rundt - både som sommerkjole og med strømpebukser. :)

   Slet
 3. Den er blevet rigtig fin, og stoffet er lige prikken over i'et! Hvor er det mon fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette. Stoffet er fra stof og stil, som jeg købte på udsalg i starten af året. Jeg tror desværre ikke man kan købe det mere. Så skal du være heldig at der er en lille rest.

   Oprindeligt ville jeg lave kjolen i Liberty, men jeg synes det var smart lige at prøve modellen (og japansk) inden jeg gav mig i kast med noget dyrere stof. :)

   Slet
 4. Hold nu K... Hvor er den blevet fin!! Er VILD med stoffet, bestiller det straks! Kjolen drillede også her første gang. De der indvendige halve kantebånd der skulle på den rigtige side af flæsen... Arhmen altså... Allerede anden gang jeg syede den strøg det bare derudaf, så skynd dig at lave nr to og evt nr tre mens det er frisk i hukommelsen. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej nej nej, de har det vist ikke mere. Øv øv øv!

   Slet
  2. Tusind tak Dorthe. Næste gang laver jeg ikke delt indvendig kantbånd, men lavet et langt hele vejen rundt. Så er der også mindre belægning at sy i hånden. Det er godt at have to piger, når man skal smede mens jernet er varmt. ;)

   Nej, jeg tror desværre ikke de har stoffet mere. Jeg er glad for, at jeg fik 1½ meter til spotpris. Jeg vil sy Iris kjolen til Agnes i samme stof, så pigerne bliver lidt ens, men alligevel ikke. Til gengæld har du jo lige købt det super fine stof med prikker, som jo også vil være rigtig fin til flæsekjolen. :)

   Slet
  3. Ja det er da rigtigt, men nu hoppede mit hjerte jo lige firehundrede gange, da jeg så det her stof. Øv bøv altså. Det der med ens piger, det er i grunden et spøjst emne. Man har svært ved at lade være, det kan godt være de ikke har ens tøj på, mine piger, men de matcher alligevel altid hinanden, så det ender med at være meget tvillingeagtigt anyway :-)

   Slet
  4. Jeg kender SÅ godt følelsen af, at man faktisk ikke kan leve uden præcis en bestemt ting - også selvom der er bunkevis at andet smukt stof (eller ting) i gemmerne.

   Karsten brokker sig nogle gange, når de bliver lidt for ens, men jeg synes altså også det er lidt sødt. Min 1 år ældre søster og jeg var som børn næsten altid matchende (uden altid at være helt ens), og det synes jeg (for det meste) var lidt hyggeligt. Trangen til at iklæde matchende må jo nærmest ligge i de fleste kvinders gener? :D

   Slet
 5. Vanvittig fin kjole.
  Så flink du er :)

  SvarSlet
 6. Aaaaaj hvor er den bare FIN! Hvor er du altså dygtig:-)

  SvarSlet
 7. Hvor har jeg ventet spændt på resultatet, og jeg må sige at du imponerer endnu engang med valg af stof og syfærdigheder - og ikke mindst fotogengivelse. Ingrid må være ovenud lykkelig...

  Ros, ros ros - sug det til dig, det er så absolut fortjent :)

  Glæder mig til weekenden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anita, jeg rødmer jo helt. Tak. Jeg ser virkelig også frem til en hyggelig weekend. :)

   Slet
 8. Den er så fin. Jeg har også lige prøvet kræfter med den - og min japanske tegnforståelse... Gisp det var en udfordring. Du har virkelig lavet en sød udgave, og sløjfestoffet er så fint :-)
  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil sige, at det kræver en god syforståelse at bruge den japanske bøger, men det er heller ikke umuligt. Har du din version på bloggen?

   Selvom det var "prøvemodellen" med lidt billigere stof, så synes jeg også det passer godt til mønstret. :)

   Slet
 9. Juhuuu - så blev den færdig... Den er simpelthen så fin. Jeg er vild med det der stof :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, ja du nåede at overhale mig med et par kjoler. :D Dog har den været færdig i en uges tid, men bare først fået vist den frem nu.

   Jeg synes kjolen er smuk i næsten alt slags stof.

   Slet
 10. Suk hvor er den smuk. Det har du altså gjort rigtig godt.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 11. Nøjjj, hvor er den flot! Stoffet er simpelthen så flot! Sejt, at du har klaret at sy den uden vejledning!! :) KH K

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih tak. Nu var det jo ikke uden vejledning, da der er en rigtig udførlig visuel vejledning, men teksten kunne jeg nu godt bruge indimellem. :)

   Slet
 12. Den er rigtig flot i det stof! Sjovt som kjolen ændrer udtryk afhængig af stoffet - men smuk er den altid. Det mønster er en klassiker, vi også kan lave til vores oldebørn. Jeg må have lavet nogle flere!! Line syer den på en lidt anden måde end i bogen - og hvor var jeg glad for at have taget billeder og at have en færdig kjole at studere, da jeg lavede kjole nr 2 (som jeg glemte at tage billeder af inden den blev foræret væk, æv). Og jeg slap for at sy i hånden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også det er enormt fascinerende hvordan samme kjole kan have SÅ forskelligt udtryk. Da jeg redigerede billeder i går kiggede jeg også på din fine gule kjole fra workshoppen. Jeg har brugt et par af Lines fif's, blandt andet ved den underliggende syning ved halsen. Men den med kantbåndet ved ærmet havde jeg ikke lige fundet ud af, så det gør jeg næste gang!

   Hvad gjorde du med nederste kant ved belægningen, hvis du ikke syede det i hånden?

   Slet
  2. Jeg sender dig en mail senere med et billede eller to og prøver at forklare, hvad jeg gjorde. Nu skal jeg først lige bage 24 cupcakes og stege frikadeller af 1200 g hakket kød - begge de to ældste har sommerfest i klassen i aften, så vi skal være to steder på en gang. Og selvfølgelig skal jeg kokkerere til begge fester. Og det er gråvejr og fedt at skulle sidde på en legeplads og fryse. ;-)

   Slet
  3. Hvor er det sødt af dig! Jeg får besøg af Anita i weekenden, hvor vi skal sy, så der regner jeg med at få samme fif's, så jeg tror ikke det bliver nødvendigt.

   Jeg håber du blev færdig med dine kokkerier og fik en fin sommerfest (forhåbentlig) varmt vejr. :)

   Slet
 13. Hvor er den bare fin! Jeg er også helt vild med stoffet. Det passer så fint til den model :)

  SvarSlet
 14. Som altid er du laver fint! Du har altså nogle gode "sy-skills"! Glæder mig til at se den i en Liberty version. Måske en efterårs farve... grå mitsi eller david joe? eller det skønne wiltshire print!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maria, det var sødt sagt. Det er nogle gode stofforslag - og jeg har faktisk den fine hvid-røde wiltshire, som jeg har overvejet at sy i. I første omgang tror jeg det bliver en i lyse sommerfarver med noget Liberty jeg har (kender ikke navnet på printet). :)

   Slet
 15. Den er vel nok fin. Hvorfor ikke lave een mage ved til Agnes. Pigerne ligner jo ikke hinanden; men synes måske det er sjovt at være i ens kjoler. K mor

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har vi jo bestilt ferie, så jeg vil se hvor mange kjoler jeg kan nå at sy. I sløjfestoffet tror jeg, at det stadig skal være to forskellige modeller, men jeg har noget Liberty, hvor jeg tænker på at lave ens flæsekjoler til dem. :)

   Tror du ikke også de vil synes de er ens, hvis bare stoffet er ens og det er en kjole?

   Slet
 16. Hvor er den bare super flot. Hvilken bog er den egentlig fra??? Den bog jeg før har set den i ser den lidt anderledes ud.

  Til dem der er forelsket i stoffet så synes jeg altså jeg har set det i stof og stil for nyligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er også vingekjoler i japanske sybøger, hvor bærestykket er firkantet foran, men jeg synes denne model er smukkere. Jeg kender ikke titlen på bogen (da den er japansk og dermed ikke kan læse titlen), men du kan se coveret på bogen den er i lige her hos Betine:

   http://nullergojen.blogspot.dk/2013/06/om-at-samle-pa-noget-og-lidt-serviceinfo.html

   Tak for stof-info. Nu bliver jeg næsten nødt til at kigge efter, næste gang jeg er der. :)

   Slet
 17. Hvor er den pæn, ville ønske jeg var så ferm med en symaskine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var sødt sagt Trine. Alle starter jo som nybegynder, så det er bare op på hesten. :)

   Slet
 18. Altså den der flæsemodel - den er jo bare SÅ skøn! Jeg har også dette stof liggende, og har haft det længe, men har også syntes det var lidt svært at finde ud af, hvad jeg skulle sy op, for at det ikke blev for meget sløjferi.. ;) Men det kunne da godt være, at jeg skulle kaste mig over denne også. Den er meget fin :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Stoffet er også LIGE dig Louise. :)

   Jeg er enig i, at stoffet ikke fungerer til alt fordi det bliver for meget, men jeg synes det fungerer til flæsekjolen. Hvis du kan li kombi'en skal du da også lave en. :)

   Slet
 19. Smuk..!! Jeg skal helt klart også ha' syet flere af vingekjolerne - de er så fine. Også god i sløjfestoffet..:)
  Kh Anne

  SvarSlet