29.5.13

Marapytta workshop med mere
Jeg er sikker på, at sådan en weekend er frygtelig vanedannende! Syning under kyndig vejledning fra Line i kreative omgivelser og med masser af hyggesnak, lækker mad og latter. Jeg var på Mother for første gang og anden gang, blev kulturelt udfordret af en omgang strikke-danse-performance sammen med Anne og Asli. Sidstnævnte var præcist lige så avantgarde som det lyder, men helt sikkert noget vi vil snakke om også om flere år.

Weekenden har med andre ord været spækket af oplevelser - og i nogle tilfælde lidt flere end jeg kunne ønske mig. Det blev lige spændende nok, da min kuffert ikke kom med flyet (eller var forsvundet) fredag aften, og viste sig først at komme frem søndag middag. Så fredag aften stod jeg uden stof og materialer, som jeg sirligt havde valgt og indkøbt. Jeg var nærmest grædefærdig i lufthavnen, og kunne lige se workshoppen, som jeg havde glædet mig sådan til, gå i vasken. Men nød lærer bekendt nøgen kvinde at spinde. I timevis grublede jeg over en plan b, og forhørte mig om forskellige muligheder, indtil jeg lørdag morgen fik aftalt med sødeste Anne, at hun kunne købe ind i stofforretningen med mig på hotline en halv time inden workshoppen startede. Behøver jeg at sige, at jeg var meget taknemmelig?

Så min planlagte liberty jakke blev til en fin jakke i helt tynd grå uld fra Armarni. Ikke en billig plan b, men en overordentlig fin plan b. Jeg mangler bare en lynlås i front og lidt kant ved ærmerne og så er den færdig. Og helt ærlig, jeg er pavestolt over, at jeg kunne. Når den er helt færdig viser jeg den gerne frem. :)

I øvrigt var det et mirakel at jeg overhovedet kom hjem med flyet også, men det er en helt anden historie. Så næste gang holder jeg mig bare til bil, bus eller tog.

28 kommentarer:

 1. er det den du har på på nederste billede - for den ser da überlækker ud.
  Det var da ellers den værste start!! godt det løste sig til det bedste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig den. Stoffet er vildt lækkert, så det blev en god plan b. På et af de øvre billeder kan man bedre se farven og strukturerne.

   Det var absolut den værste start på workshoppen. Min puls kom først ned igen efter jeg stod med nyt stof i hånden, men jeg var helt konfus om formiddagen også og skulle lige acceptere at det blev helt anderledes. Hele holdet fulgte med i alle mine samtaler med lufthavn og kurér. Jeg er lige nu ved at undersøge hvordan jeg søger kompensation fra Norwegian (jeg har ret til det), da jeg brugte 600-700 kroner på materialer og et par fornødenheder som fx. en tandbørste.

   Slet
  2. Har du en rejseforsikring...?der er mænge rejseforsikringer der dækker et vis beløb til akut indkøb pga. forsinket/forsvundne kuffert. Det er mindst et par tusind eller 3 man kan få dækket. Prøv at undersøge det. Super lækkert stof, hvor er det købt...? - Sofie

   Slet
  3. Der tror jeg også, at jeg starter, da flyselskaberne bestemt ikke er nemme at danse med. Vi har en rejseforsikring gennem TopDanmark, så det forsøger jeg. Det ville da være dejligt om mine ekstra udgifter kunne blive dækket, og skulle jeg få mere er der jo starten til en opsparing til næste workshop. Dog ville jeg gerne have været oplevelsen foruden trods en rigtig god plan b. Det var lidt træls ikke at have materialer, sygrej, rent tøj og toiletsager med. Det foretrækker jeg til næste gang. ;)

   Stoffet er super lækkert. Det er mørkegråt Armarni uldstof, som stof2000 på Vesterbro har opkøbt. Så jeg ved ikke om det kan købes andre steder? Meterprisen var vist nok 180 kroner.

   Slet
 2. Det lyder liiiiidt rigeligt sindsoprivende med den forsvundne kuffert!
  Dejligt at du havde en god weekend, det er nemlig bare dejligt at være på workshop hos Line.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en fantastisk weekend, og jeg er allerede klar til at tage afsted igen. :)

   Det var simpelthen så sindsoprivende, og jeg blev rigtig bekymret for, om det kunne ødelægge opstarten af workshoppen. Jeg havde hele tiden tænkt, at jeg gerne ville lave en jakke i grå også, så da jeg besluttede mig for at gå efter det som alternativ føles det heller ikke som en dårlig plan b. Kun en dyr plan b. ;)

   Slet
 3. Godt du fandt en anden løsning, det havde været SÅ surt at stå der helt uden materialer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var jeg også meget bekymret for. Selve workshoppen er også så komprimeret, at der bare ikke var tid til at kigge en masse efter materialer.

   Slet
 4. Hvor ser du godt ud Maiken!!! Og hvor lyder det ellers hyggeligt med den workshop, bortset fra alt det med kufferten(gisp). Er det den berygtede japanske sybog du sidder og kigger i? Har kig på en fra etsy, men kan ikke finde ud af om det kan svare sig med told/importgebyr/moms(gab!)...

  Kan også se at der er en der syr på den Pfaff symaskine jeg har kig på, drømme drømme:)

  Og den der strikkeforestilling, det lyder simpelthen for syret! Var I ikke flade af grin?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød, tak. :)

   Det var en vildt hyggelig workshop, selvom det startede hektisk, og det var skønt at kunne fordybe sig i timevis.

   Der er jo flere japanske sybøger. Jeg ved ikke hvilken Marie-Louise kigger i på billedet, men jeg kan godt sende dig nogle links på den, jeg selv har og et par andre, som ser virkelig fine ud (og som jeg gerne selv vil købe).

   Jeg var vist bare temmelig måbende under forestillingen, og kommenterede efterfølgende at jeg gerne ville have set hvad Mandril aftalen kunne have fået ud af det. ;D

   Slet
 5. Nej puha sikke et drama! Det må have været vildt stressende for sådan en tur er i forvejen ikke billig, og så vil man jo have at alt bare spiller og klapper. Utrolig at de kan miste en kuffert på den korte tur. Godt godt godt at det endte lykkeligt og jakken ser så fin ud. Kh Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Workshoppen er temmelig pakket tidsmæssigt, så jeg ville bare ikke "spilde" tiden med at stå i en butik for at lede efter nye materialer. Jeg forstår virkelig heller ikke hvordan det kan gå galt mellem Aalborg og København, men det er åbenbart ikke så svært?

   Jeg glæder mig rigtig meget til at få jakken helt færdig, og jeg er på ingen måde ærgerlig nu over at det blev en anden jakke jeg fik syet. Men jeg skal absolut sy flere jakker for jeg vil også gerne have en i mønstret Liberty.

   Slet
 6. Uh ja det var noget af en tur, men dine billeder lyser nu alligevel af glæde og inspiration. Er helt vild med din jakke!! Måske der kommer en lignende udgave til at gå rundt i København engang til efteråret... ;) Endnu engang TAK for nogle hyggelige timer, det er den bedste kaffe-snak jeg har haft længe. Kh Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også en fantastisk weekend!! Når programmet står på workshop, kreativitet, familiebesøg og veninder så skal der mere end en forsinket kuffert til at stikke en kæp i mit hjul. ;)

   Anne's dømmekraft var ret god når det kommer til stof. Det blev en langt finere grå jakke end jeg turde håbe på, så det vil kun være et kompliment om der kommer en lignende udgave til at gå rundt i København.

   Det er sørme også den bedste kaffe-snak, jeg har haft længe. Jeg håber, vi snart får chancen igen geografien til trods. :)

   Slet
 7. Tak for sidst :-)

  Og skøn vinkel, du lige har fanget mig i der på billedet med glassene. Haha! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, vinklen er måske ikke den bedste, men det viser virkelig hvor sjovt og godt et selskab I to er. ;)

   Det var en fornøjelse med en hel weekend i dit selskab. :)

   Slet
 8. Jøsses det må have været stressende. Godt I kunne finde ud af noget, og hvor jeg dog glæder mig til at se resultatet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det virkelig også! Jakken er stilmæssigt blevet rigtig klassisk og fin, så når den bliver færdig er jeg sikker på, at den kommer til at blive flittigt brugt.

   Så må jeg i gang med blomster eller paisley som det næste. :) Jeg har jo materialerne til en hel jakke mere liggende...

   Slet
 9. Det var en fantastisk lørdag, og dejligt du kunne li' det stof, jeg valgte:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du var det perfekte sendebud, og jeg er SÅ glad for din søde kompetente hjælp. Så var det slet ikke så slemt at skulle omstille sig til plan b. :) Det var en skøn skøn lørdag. Den kan jeg leve længe på!

   Slet
 10. Neiiiii! Det var dog forfærdeligt!!! :) Sikke et uheld! Men det ser ud til at der kom en in jakke ud af det på trods....Kh K :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig sort uheld! Jeg er også rigtig glad for resultatet. :)

   Slet
 11. Hold op en fin jakke Maiken. Det kan du være stolt over.
  Måske skulle vi tage på Lines workshop sammen i efteråret. Du kan køre med, lover dine ting kommer frem:-) kh ivanka

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ivanka! Jeg er SÅ klar på en workshop i efteråret - og det vil da være vildt hyggeligt med et roadtrip. Men det kræver vist, at jeg allerede begynder at spare lidt sammen til næste omgang. ;)

   Det vil absolut være et plus hvis tingene kommer hele vejen frem. :D

   Slet
 12. Fantastiske billeder - og hvor ser du bare sød ud Maiken :-) Dejligt at du har nydt det :-)
  Kh. Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød, tak. Jeg var vist også lidt lykkeligere end gennemsnitligt, da det sidste billede blev taget. ;)

   Slet
 13. Fine, fine billeder Maiken! Glæder mig helt vildt til at se din færdige jakke.

  Du ser fantastisk ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Tine. :) Det kribler også i fingrene for at få den færdiggjort, men det har bare været rigtig svært at prioritere noget sytid siden jeg var på workshop.

   Slet