29.2.12

Buksedragt

En rest babyfløjl kunne på milimeteren blive til en fin buksedragt til Agnes. Lige siden jeg så symønsteret hos Christina og Wenche har jeg forsøgt at få fat i mønsteret fra biblioteket - og nu lykkedes det!

Med en ensfarvet body er buksedragten faktisk blevet overraskende sød taget i betragtning af at min begejstring for printet var faldet siden det blev indkøbt. Så det føles ret godt at have fundet god anvendelse for den stofrest. Pasformen var rigtig fin til husmodellen, så jeg vil gerne lave en enkelt eller to mere i enten det leo babyfløjl jeg har indkøbt og ensfarvet i rosa eller duset grå.

Mønstret er fra Symagasinet 9/2011.

18 kommentarer:

 1. Det er da et rigtig fint print! Kan lige forestille mig en lille nuttet Agnes i den:)

  SvarSlet
 2. Anne, jamen det synes jeg egentlig også. Da jeg købte stoffet var det absolut sidste centimeter jeg fik, men det oprindelige projekt blev aldrig realiseret pga. min smock skræk og så lå stoffet bare der i skuffen og mistede lidt af glansen... Agnes prøvede den hurtigt ovenpå sit tøj og den var bare fin. :)

  SvarSlet
 3. Hvor er det bare en lækker sag - det var da godt du fik fat i det mønster.

  SvarSlet
 4. Nej, hvor er den fin i det print... Jeg har også syet den model et par gange - den er bare så sød, synes jeg... Har lidt skumle planer om at prøve den af i det nye kopiliberty fra Stof2000 :)

  SvarSlet
 5. Camilla, tak skal du have! Måtte have fat i op til flere bibliotikarer før det lykkedes. Det er åbenbart ikke ligetil at reservere "tidsskrifter"?

  Betine, tak! Jeg har en del liberty indkøbt og tror den kunne være virkelig fin i det (og også kopilibertyen) men jeg er lidt usikker på om stoffet vil blive for tyndt. Har kun set buksedragten opsyet i babyfløjl. Hvad har du syet den i før?

  SvarSlet
 6. Den er godt nok fin. Og dejligt når man kan få brugt en rest fra skabet, man ellers havde "tabt" lidt for:)

  SvarSlet
 7. Virkeklig virkelig fin buksedragt! Og printet synes jeg bare er alletiders!

  SvarSlet
 8. Den er bare fin! Modellen er også noteret herhjemme og skal nok afprøves til Frida, når hun ikke liiige vokser ud af en størrelse på en måned;)

  SvarSlet
 9. Den er godt nok fin. Har tidligere lurret modellen inde hos Christina, måske jeg skulle bestille mønstret hjem - hvis mit bibliotek kan finde ud af det ;)

  SvarSlet
 10. L... bibliotek - det er naturligvis lige dét kreamagasin de ikke abonnerer på :(
  Æv altså, og nu havde jeg allerede hovedet fuld af planer!

  SvarSlet
 11. Malene, jamen det føles også helt som win-win. :)

  Camilla, tak tak.

  Anne, det hedder størrelse 1, 2, 3 og 4 år, så risikoen for at hun vokser ud af størrelsen med det samme er nok ikke så stor?

  Michelle, uden at love det 100% vil jeg godt se om jeg kan nå at tegne mønstret af til dig. Har nemlig planer om at tegne næste størrelse af og kopiere teksten med sybeskrivelse, da jeg jo ikke ved om jeg kan få fingre i bladet igen. :) Modellen er altså så fin og ret nem at sy. Beklægningen i halsen er det der tager længest tid at sy...

  SvarSlet
 12. Den er vel nok fin. Jeg har set den andetsteds og tænkte netop på Agnes - du kom først.
  Nu må du lave så en lavendel blå/lilla trøje matcher.
  K mor

  SvarSlet
 13. Den er virkelig sød! Jeg er også helt forelsket i det mønster, og må også bare have fat i det :)

  SvarSlet
 14. Hold da op den er smuk.. :)
  - Hvor meget stof skal man bruge til at lave en i størrelse 1.. overvejer nemlig at købe bladet og stoffet samtidig, men kan jo ikke se hvor meget stof størrelsen kræver..

  SvarSlet
 15. Mor, tak for det. :) Har planer om en i leo mønster som i morens optik passer perfekt til lavendelblå. ;)

  Christina; Synes også det er så fint og feminint i sin enkelthed, så jeg håber at du får fingrene til mønstret.

  Vibse; I mønstret mener jeg der står 140 centimeter stof med bredden 1 meter. Min rest var på 70 centimeter i bredden 140 og med omtanke og snilde var det lige præcis nok. Jeg mener at 140 centimeter er overvurderet, så jeg vil råde dig til at købe 1 meter stof. Det burde være nok. Ved du i øvrigt om og hvor man kan købe de gamle blade? Det er jo fra september nummeret.

  SvarSlet
 16. Vibse, nu har jeg lige klippet ud til en dragt mere til Agnes og kan konstatere at det med de 140 centimeter holder meget godt når nu stoffet er 100 cm bredt, da for og bagstykke lige præcis ikke kan være ved siden af hinanden. Og syr du i fløjl kan stoffet jo ikke bare vendes.:-)

  SvarSlet
 17. hvis nogen kan skaffe mønstret i str 1 år, er jeg meget interesseret.
  Den er bare så fin!
  Kh Katja
  richard.katja@mail.dk

  SvarSlet
 18. Katja, det nemmeste er nok i første omgang at se om du kan låne bladet på biblioteket, men ellers skal jeg nok se om jeg får overskud til at tegne ekstra størrelser af. :)

  SvarSlet