20.10.11

Græskarlygte


Jeg holder efterårsferie med pigerne for fuld skrue. Både Ingrid og jeg fandt stor morskab i at lave en græskar lygte, som gerne skulle se rar ud også. Det er vores lygte debut og det gik sgu egentlig meget godt når jeg skal sige det selv. Vi venter bare på at vinden stilner så lyset ikke bliver blæst ud på et nanosekund.

Inspireret af Julia lavede krydrede, ristede og bagte vi græskarkerner til snacks og salatskålen. Der er faktisk overraskende mange kerner i sådan et græskar...

PS: Har fået knækket koden til at redigere mobilbilleder i picasa, så det ser acceptabelt ud til bloggen. Yay, så mangler vi bare den langsigtede kameraløsning.

11 kommentarer:

 1. Smager de godt de ristede græskarkerner? De ser gode ud!

  SvarSlet
 2. Anne, ja de er rigtig gode. Ristede dem i olie, salt og paprika på panden til de var sprøde, og derefter en time i ovnen på 100 grader. Helt klart umagen værd, men jeg kom desværre lidt for meget salt på. Tror ikke det gør så meget til salaten men til snacks skal de nok ikke være for salte. Helt klart umagen værd og en god bonus til græskarlygten. :)

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare fint ud - det er så sjovt at lave sammen med pigerne :-)

  SvarSlet
 4. Camilla, det var virkelig hyggeligt og Ingrid blev så stolt. Super god aktivitet for en flad 10'er. :)

  Anne, Der blev i øvrigt mange flere græskar kerner end dem i skålen på billedet. :)

  SvarSlet
 5. Brugte du også alt kødet (hedder det det?) fra græskaret?

  SvarSlet
 6. Det er bare så hyggeligt - både at lave og at ha' på terrassen..:) Vi må snart ha' lavet en ny - al regnvejret har ikke gjort vores søde græskarmand køn..
  Og så må jeg da lige ha' gang i kernerne også - ser lækkert ud!
  Fortsat god ferie..
  Kh Anne

  SvarSlet
 7. Hvor er den bare fin, og rigtig hyggelig og glad er den :)

  Et lille tip, Man kan sætte husholdningsfilm for åbningen nede ved lyset, så det ikke hele tiden blæser ud - bare sørg for der er nogle åndehuller til lyset, enten øjnene eller nogle ekstra huller foroven - Jeg har ikke selv prøvet det, men har set det flere steder ;)

  SvarSlet
 8. Anne - Nej, det gjorde jeg ikke, da jeg har hørt at lygten kan kolapse når der kommer lys indeni, når man udhuler den for meget. Desuden fyldte kernerne overraskende meget, så da jeg havde frasorteret dem under udhulingen var der ikke så meget mere tilbage. Jeg tror da også man kun kan bruge det faste "kød" til supper og lignende? Til gengæld kan man jo så bare købe et græskar, bruge kernerne og resten til mad i stedet for at lave en lygte?

  Anne - Ja, de holder vist ikke evigt. Også god ferie til jer. :)

  SvarSlet
 9. Mmmm, nu bliver jeg lidt ekstra ærgelig over mine glemte kerner - de ser så lækre ud :)

  Sød græskarlygte I har lavet, rar og smilende.

  SvarSlet
 10. Uglemor - Tak, det var Ingrid som havde bestemt den skulle være glad og det kunne jeg jo ikke være uenig i. :) Super godt tip. Det prøver jeg lige at montrere i morgen. Havde nemlig tænkt at mundhullet var for meget i niveau med lyset, så vinden for nemt kunne slukke det. :)

  Ann-Christine - Jamen, jeg havde slet ikke overvejet at man kunne bruge græskar kernerne før jeg tilfældigt så det hos Julia. Og sådan en mad-mamma som dig vil jo nok også elske at kunne lave hjemmebrændte (eller hvad det nu hedder?) kerner. Også rigtig fine lygter I har fået kreeret. :)

  SvarSlet
 11. Hvor ser det fint ud, og Ingrid ser bare super stolt ud. :-)

  Hvad med at købe et gravlys, så holder det lidt længere i blæsevejret?

  KH Tine

  SvarSlet