20.6.11

Knæk knæk


Efter Anne havde efterlyst sunde snacks, så gav det mig sparket til at tænke i samme baner. Under Agnes middagssøvn fik jeg bikset knækbrød sammen efter en opskrift, som jeg efterhånden har set på mange blogs.

Knækbrød:1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3 1⁄2 dl hvedemel
2 dl vand
1 1/4 dl olie
1 tsk. bagepulver
2 1/2 tsk. salt

Sådan gør du:
Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, hvedemel, bagepulver og salt sammen. Tilsæt vand og olie, og rør ud til en jævn dej, der deles i to lige store portioner. Rul dem ud imellem to stykker bagepapir og læg dem på en bageplade. Skær dejen i firkanter med en pizzakniv og bag knækbrødene i 15-20 min. ved 200º.


Ret nemt og velsmagende efter min mening! Og nu da jeg var knusende effektiv fik jeg såmænd også lavet koldthævede boller med emmer, spelt og koldskål. Et eksperiment ganske vist, så i morgen viser det sig om det er et vellykket et af slagsen...

PS: Før det pirker til jeres dårlige samvittighed og I også springer ud for at lave sunde snacks, så bør det retfærdigvis nævnes, at der i baggrunden lige nu kan høres en summende ismaskine, der er ved at lave bananis med stykker af mørk chokolade...

13 kommentarer:

 1. Uhmm hjemmebagt knækbrød er bare så lækkert!
  Og dit P.S er jeg også ret vild med ;-) - MÅ ha´ en ismaskine snart

  SvarSlet
 2. Tihi jeg synes både knækbrødet og ismaskinen er helt i orden;) Hvis jeg havde en ismaskinen ville den heller ikke få meget fred;)
  Det er ikke så længe siden, at jeg sidst bagte knækbrødet og jeg kan spise det som slik;) mums det smager bare godt:)
  Kh

  SvarSlet
 3. Der ser godt nok lækkert ud! Tror jeg vil lave det sammen med børnene på mit arbejde..

  SvarSlet
 4. Ja, fik faktisk også lavet nogle, men alt for grimme til at vise frem ;)
  Men lækre er de godt nok bare!!!

  KH

  SvarSlet
 5. Ann-Christine - Du vil ikke fortryde!! Til den nette sum af 530 kroner incl levering kan du lave lækre is i paradIs ligaen... ;)

  Mille - Lidt ligesom ying og yang. Så det sunde bliver opvejet lidt. Tror altså også jeg har spist en halv plade knækbrød i dag...

  Malene - De er super gode. :)

  Solveig - Tror jeg brugte omkring en 1/2 time på at lave dem fra jeg startede til de var færdigbagte, så det må absolut være en god ting at lave sammen med børn.

  SvarSlet
 6. Anne - Haha, sådan kan det jo gå. Bare smagen er god... ;)

  Ringer nok en af dagene for at høre mere om blogtræffet. Det så virkelig skønt ud. :)

  SvarSlet
 7. Arj Maiken altså. Får jo lyst til det hele nu, men da det er langt over sengetid og alt har lukket, må jeg jo vente til i morgen. Ps. Det er din skyld, hvis jeg ikke får lukket et øje i nat:)

  SvarSlet
 8. Malene - Haha, håber da du fik lukket et øje i nat og så må du tage revanche i nat... ;)

  Lækkersulten kommer altså også altid snigende her efter butikkerne har lukket. Typisk.

  SvarSlet
 9. Overskud siger jeg bare..hold da op så lækkert!

  SvarSlet
 10. De knækbrød er så gode at have i baghånden, når ungen er ved at gå bananas i ulvetimen.
  Jeg bagte dem med speltmel i stedet for hvedemel, det blev de ikke dårligere af!

  SvarSlet
 11. Majken - Til gengæld er der ikke blevet støvsuget, så overskuddet er vist bare blevet prioriteret til det sjove! ;) Men samlet set har knækbrød, boller og is kun taget en time at lave. Dét er da overkommeligt. :)

  Stine - Tror vist jeg selv bliver den store aftager af de knækbrød. ;) Har overvejet at lave det med grovere mel, så spelt lyder også som en god idé.

  SvarSlet
 12. De er også gode! Og ismaskinen skal da køre tit her i sommervarmen, eller får man den jo ikke brugt;) Håber I havde en dejlig barnedåb!

  Kh Tine

  Ps. Jeg har sendt dig en mail tilbage:)

  SvarSlet