8.11.12

Små syslerier


 
 

Det er mest de små syslerier jeg får lavet for tiden. Sidste weekend gav jeg mig i kast med lidt perle syning. Det er absolut ikke fordi jeg mangler nøglesnore, men det var hyggeligt at prøve, og så har Ingrid vist også lagt beslag på den. Det er egentlig fair nok taget i betragtning af, at det er lavet af hendes perler...

Hæklingen har jeg også endelig kastet mig ud i at prøve igen. Wenches fine grydelap huse virkede som et overkommeligt begynderprojekt. Og jeg er egentlig også godt igang, selvom der både er et par små helligdage og optrevlinger. Men nu er jeg da i gang!

Den fine humoristiske stregtegning fra Milles hånd var jeg heldig at vinde for et stykke tid siden. Jeg har endnu ikke fundet den helt rigtige vægplads til den endnu, så ind til videre pynter det på mit skrivebord i stuen.

Og så lige et hjertesuk. Det er noget nær umuligt at tage gode skarpe billeder i den mørke tid, når man ikke har dagtimerne til rådighed....

27 kommentarer:

 1. Hvor er du flittig, super sej nøglesnor, og fint med glitter perlene imellem! Åh de grydelapper skal jeg også prøve når jeg engang får tid - og dejligt med sådan en smuk præmie! Det er altid dejligt ked noget nyt til væggen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er tingene jo sådan lidt længe undervejs. ;)

   Grydelapperne er et perfekt overskueligt projekt. Og så synes jeg det er ret appellerende at det er så nemt at finde frem og pakke væk i forhold til syning og klippe-klistre. :)

   Slet
 2. Hvor er det bare en fin nøglesnor :) Og ja, det er helt vildt frustrerende at det bliver så tidligt mørkt. Billeder er bare pænere i dagslys :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. :)

   Dagslyset er absolut savnet når det kommer til billederne. Men ellers er vintermørket nu hyggeligt nok. :)

   Slet
 3. Problemet med billederne er vist meget generelt for tiden:-( Bliver da helt inspireret af dit perlesyning... Lærte at sy nisser af min farmor i hamaperler, kunne da godt være jeg skal prøve om jeg kan huske det. Og det er jo lige tiden for nisser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke syet med perler før. Ved egentlig ikke hvor meget jeg er til hama generelt, men jeg synes det er vildt hyggeligt at lave. :) Og ja, nissesæsonen er da helt klart lige om hjørnet.

   Problemet med billederne var egentlig ikke så stort hvis jeg bare var hjemme i dagtimerne, men det er lidt trist med grumsede mørke billeder. Og blitzen er bare ikke min ven. ;)

   Slet
 4. Åh jeg ville så gerne ha vundet det billede! Heldige dig:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig glad for det. Og dejligt budskab billedet har. :)

   Slet
  2. PS: Mon ikke Mille kan lokkes til noget kreabytteri? :)

   Slet
 5. Åh ja, jeg kender også frustrationen. Kan næsten ikke få mig til at bruge eftermiddags - og aftenbilleder på bloggen, synes de ser SÅ trælse ud. HMPF! Men jeg må komme over det - billeder må der til :)

  De grydelapper der.. Måske man skulle give det et forsøg..

  Er helt vild med Milles illustrationer, glæder mig til at se hvor den ender henne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Min blog lider altså også kraftigt under det! Når jeg først kommer hjem efter arbejde og børneafhentning klokken 16.30 med ulvetimeramte unger, så er der ikke tid til at tage billeder i dagens sidste sollys. Men vi lærer måske at planlægge billedtagning til weekenden (så ryger spontaniteten bare lidt!) og se bort fra grumsede billeder?!

   Grydelapperne er så fine og enkle, så de er absolut et forsøg værd. :)

   Milles fine illustration ender såmænd nok på væggen ved skrivebordet, når jeg engang får hængt andre tryk op sammen med det. :)

   Slet
 6. Så fin nøglesnor, jeg har endnu ikke kastet mig over at sy en, frygter det tager enormt lang tid...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg brugte et par timer på det en aften, så jeg synes faktisk det var ok. Og det var altså inklusive den tid jeg brugte på at finde en DIY og gennemskue systemet. Da jeg først havde det gik det sådan set hurtigt. :)

   Det vigtigste råd er egentlig at sørge for der sys stramt, så "vævningen" bliver tæt.

   Slet
 7. Sikke nogle skønne ting.. Har også de hæklede huse på min to do liste.. Men har lige en masse skønne dukker der skal laves først..
  Kh Camilla
  http://celinas-verden.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sørme også nogle fine dukker du laver, så jeg kan godt forstå du er travlt kreativt beskæftiget. :)

   Slet
 8. Det ser lækkert ud det hele, du :) Små syslerier er heller ikke at kimse ad. Jeg har tendens til at slå lidt for store brød op for tiden, og så får man jo aldrig noget færdigt!

  KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig! Lige nu har jeg vist bare behov for at gribe de lavthængende frugter. :)

   Slet
 9. Fine farver på den nøgle snor. Sådan én er også på min to do liste :) ... og husene har jeg også på hæklenålen, de er så skønne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også Ingrids favoritfarver. ;) Jeg tror mange har de fine grydelapper på hæklenålen. :)

   Slet
 10. Fine fine sager Maiken - jeg er vild med nøglesnoren! Og hvor glæder det mig at den lille illustration har fået en plads på dit bord:)
  Og jeg er helt enig med dig mht billederne- jeg lysner nogle af mine billeder lidt i et billedeprogram, men de er stadig lidt gullige.. Go weekend til jer.
  Kh Mille

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er så fin! Jeg er rigtig glad for den. :)

   Billederne redigerer jeg i Picasa (også dem ovenfor), men dagslyset er stadig meget savnet....

   Slet
 11. Nøglesnoren er blevet vildt fed. Jeg skal også lave en, men har ikke kunne finde nogle steder hvor lang en snor man skal starte med? Jeg har lavet en nøglering på ca. 10 trekanter i alt og der var startsnoren MEGET lan. Hvad har du gjort?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Line. Jeg startede med en MEGET lang snor, men den filtrede flere gange. Så jeg klippede den faktisk over og bandt nye knuder. Tråden strammede jeg bare så meget til at knuden var gemt under perlerne og det fungerede fint. :)

   Slet
  2. Tak for dit svar - jeg må prøve med den løsning at binde flere sammen, kan ikke overskue en 10 meter lang snor :)

   Slet
 12. Super fed nøglesnor! Så har jeg endnu større grund til at få købt nogle perler til min søn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ud over den åbenlyse grund at det er hyggeligt at lave perler med børnene, så er det en perfekt undskyldning for udvidelse af husstandens krealager. ;)

   Slet
 13. Ih hvor er den fin, den keychain.
  Har du en how-to eller et link til en? :)

  SvarSlet