2.8.12

Den Gamle ByVi har lige været i Den Gamle By i Aarhus. Og ligesom Ree Park var det kvit og frit med årskortet til Aalborg Zoo. At få spændende bonus oplevelser er noget mit jydehjerte kan lide! Det er flere år siden jeg har været i Den Gamle By og jeg havde næsten glemt hvor godt det er. Efter min mening er det en skøn kulturperle, der emmer af stemning fra fortiden og værner om vores kulturarv. Særligt denne gang hvor det i højsæsonen er levendegjort med skomagerbørn, tjenestepiger i køkkenet, den spøjse manifakturhandler og hestevogne på tur. Og så bliver jeg altså også fascineret af hvor mange forskellige håndværk der engang fandtes.

Siden jeg var der sidste gang er der også blevet udvidet med en nyere tidszone fra 1974. Egentlig synes jeg idéen er rigtig god, for det bliver også en tid efterhånden er mere fjern. Hvorfor de lige har valgt 1974 som skæringsdato ved jeg ikke, men en forklaring er der nok. Men det har stadig karakter af at være under opbygning og virker lidt kulisseagtig (hvad det andet jo nok også er), så jeg er spændt på det færdigbyggede resultat. Men jeg er begejstret for at de er så visionære at parken er under konstant udvikling og udbygning.

Mangler I et godt sted at tage hen hvis vejret er omskifteligt er Den Gamle By altså et rigtig godt bud! Der er altid et spændende hjørne, et interessant håndværk og detaljer at nærstudere i ly og tørvejr. Pigerne var enormt begejstret, løb rundt, og Ingrid synes det var spændende at hvert hus rummede en ny historie og gav lejlighed til at snakke om hvordan livet har været engang...

14 kommentarer:

 1. Det ser virkelig hyggeligt ud. Det kunne jeg godt finde på bare lige en weekend, hvor vi trænger til at der skal ske lidt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er absolut køreturen værd! Og der er rigtig fine faciliteter både udendørs og indendørs hvis man vil have madpakker med. :)

   Slet
 2. jeg vil så gerne til den gamle by med mine børn. Det må være et af de næste oplevelsesmål, hvor ser det bare hyggeligt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kommer I på de kanter synes jeg bestemt I skal tage derind.:-)

   Slet
 3. Jeg elsker elsker elsker den gamle by:) er fra Århus og har været der meget i min barndom, havde læge lige ved siden af:) vil også altid gerne et smut forbi når vi er på besøg og har lidt ekstra tid:)
  Skønne billeder:) er du på istagram?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville også have været et stamsted for mig hvis jeg var fra byen. Kan godt forstå du vender tilbage ofte.

   Nej, jeg er ikke på istagram bølgen, da mit mobilkamera pt. ikke virker pga. en softwarefejl.:-(

   Slet
 4. Det er en milliard år siden jeg sidst var i den gamle by. Hvor ser og lyder det hyggeligt:-) Og sikke nogle fine billeder

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale at I lægger vejen forbi. :)

   Slet
 5. Hvor ser det hyggeligt ud! Ja det er en skæg oplevelse især ved juletid, hvor jeg plejer at købe de dejligste vaniliekranse i hele Århus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også snakket om at tage derhen til juletid for jeg har også hørt rigtig meget godt om deres julesæson. :)

   Slet
 6. Sikke smukke billeder, du har fået taget. Vi nyder også at tage i Den Gamle By og har også årskort - men får det nok mest brugt ved juletid. Men stemningen er fantastisk der.

  KH
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anna. Jeg glæder mig også til at de Den Gamle By til jul for at opleve den særlige stemning.

   Slet
 7. Den gamle by er et dejligt sted, vi ynder at tage et smut derind i december npr der er jul i den gamle by. Men måske vi skal prøve med en sommertur også.

  Du er velkommen til at kigge forbi min blog og give away

  Mvh Elisabeth
  http://missionidealvaegt.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke der er dejligt i alle sæsoner der? :)

   Slet