16.3.12

Fernisering


Hvis din eftermiddag er fri for planer og bor du i København, så kunne du smutte forbi ferniseringen af Exquisite Corpse udstillingen som min svigerinde har med sin kunstgruppe.

Om udstillingen: Det farverige og groteske møder det finurlige og forunderlige, når [...] Møstings Hus [omdannes] til en kropslig totalinstallation. Exquisite Corpse er en udstilling, der omhandler kroppen som form - både fysiologisk, metaforisk, åndeligt og historisk. Udstillingstitlen er inspireret af barndommens foldetegninger (på engelsk Exquisite Corpse), hvor en person tegner, folder papiret og giver det videre til den næste, som tegner videre uden at se på den forrige tegning. Metoden kendes også fra surrealisterne, som benyttede den i 1920´erne.


Foldetegningen er en oplagt måde at inddele kroppen på. Via foldetegningen skabes en flertydig krop, der på én gang er både splittet og sammenhængende. Metoden refererer til den kollektive skaben efter et tilfældighedsprincip, hvor den enkelte kunstner slipper noget af kontrollen i den kreative proces, og enkeltdelene sammenstykkes til et fælles udsagn.


Hvert rum i Møstings Hus repræsenterer et kropsområde; hoved, hals til talje, talje til knæ og knæ til fødder – ét rum til hver billedkunstner. Værkerne fordeler sig igennem de fire rum omkring husets akse, og danner derved en helhed, som udgør udstillingens korpus.

Jeg kan desværre ikke komme, men derfor kan jeg jo godt anbefale det til andre som gerne vil have en spændende kunstoplevelse! Du kan læse mere om tid og sted her.

2 kommentarer:

  1. Nej hvor spændende. Kunne da godt være prinsessen skulle se, om vejen ikke kunne gå omkring Møstrings Hus...

    SvarSlet
  2. Åh! Jag gick förbi den och ville så gärna gå in men hade dessvärre inte tid. Förhoppningsvis någon annan gång!
    Mvh, Anna

    SvarSlet