12.2.14

Madskolen: En ny fremtid


Social ansvarlighed har altid ligget mit hjerte nært, så derfor var der ingen tvivl i mit sind, da jeg blev spurgt om jeg ville skrive om Ibis interessante projekt med at etablere madskolen GUSTU i Bolivia. Tanken bag madskolen er at give udsatte unge bolivianere en mulighed for at skabe sin egen fremtid ved at give dem mesterlære i kokkefaget, men også kompetencer inden for iværksætteri og networking. Madskolen skal både lære de unge at bage, lave mad af lokale råvarer, servere samt give dem redskaberne og en økonomisk håndsrækning til selv at starte sin egen virksomhed. Forhåbentlig kan de som madentreprenører være med til at skabe en gunstig udvikling for den lokale folkesundhed, landbrug og turisme.

Det er ikke tilfældigt, at grundtanken bag det nordiske køkken med lokale årstidsråvarer og udvikle det lokale køkken også kendetegner madskolen, da Claus Meyer er en af initiativtagerne bag projektet. Et af madskolens ambitioner er netop at styrke og udvikle det bolivianske køkken, og derfor samarbejdes der med lokale madproducenter for derigennem at støtte den lokale produktion blandt Bolivias oprindelige folk. Det er nemlig et land hvor fejlernæring, fattigdom og analfabetisme er udbredt, så sociale projekter der kan bidrage positivt både for de unge som får nye fremtidsmuligheder, men også det omkringliggende samfund er efter min mening meget vigtige. :)

Synes du det er interessant, så kan du læse mere om projektet på madskolenibolivia.dk, hvor der også er forskellige måder at støtte på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar