2.1.14

2013 - En personlig rejseÅret 2013 har været en personlig rejse for mig. Det vil være et ufuldstændigt billede af året, der er gået, hvis ikke jeg også beretter om min egen udvikling.

I ugen op til jul blev jeg ramt af en fyringsrunde, der var konsekvensen af en rekordstort underskud. Dybest set kunne jeg lige så godt være blevet ramt af en granat - for det føles sådan! Jeg kunne ikke holde ud til at være i mine tanker, og syede mig ud af det værste chok, da min verden faldt fra hinanden. Der var fyldt med hjemmesyede gaver under juletræet. Jeg gik ind i 2013 dybt rystet og på usikker grund. Da jeg havde samlet mig lidt, måtte jeg til at opfinde dybe tallerkener igen med c.v. og ansøgninger for det var flere år siden jeg sidst havde gjort det.

De følgende måneder kæmpede jeg mig også igennem vigtige opgaver, som skulle færdiggøres, og startede på et halvt års vikariat et andet sted i organisationen. Jeg gik ind i det nye job absolut uden forventninger, men fik ubeskriveligt meget igen fra opgaverne, lederen og de nye kolleger. Vigtigst lærte det mig at gribe de muligheder, som der kommer, og gå ind i det med positivt sind. Det bragte mig rigtig meget.

Jeg har været hele følelsesregistret igennem over året. Fra skuffelse, sorg, vrede og trist til stålsat, motiveret, ihærdig og glad. Ikke i en glidende proces, men en rutchebanetur af følelser i en skønsom blanding. Selvom jeg de seneste måneder har kunnet fordybe mig i ren jobsøgning, så har det også været krævende. Jeg har virkelig været udenfor min comfort-zone, og fundet ud af, at her kan jeg rent faktisk godt klare mig. Og rigtig godt endda.

Faktisk er det lidt paradoksalt, at bloggen har levet et stille liv over efteråret, hvor jeg har haft mere tid end nogensinde før. Mit brændende ønske har været at finde et nyt godt arbejde, så det har bare virket helt forkert (og ret banalt) at begejstres på bloggen over noget krea, en kage eller de små ting i hverdagen. Jeg kunne i hvert fald ikke balancere mellem hverdagens små ting samtidigt med, at mine tanker mest af alt var rettet mod fremtiden. For mig har den ekstra tid altså ikke bidraget med nævneværdig ekstra overskud til bloggeri, hjemmebag, nedbringe to-do-lister og rengøring. Dog har jeg haft stor fornøjelse af rolige morgener, hvor pigerne ikke skulle hysses med et "kom så, kom nu, vi skal ud af døren, få nu tøj på, vi har travlt". Jeg fungerer åbenbart bedst i tempo, selvom det også har været rart, at kunne skrue hverdagen ned i et lavere gear.

2013 blev også året, hvor jeg rejste mig igen. Hvor alle faglige og personlige egenskaber blev kortlagt. Hvor jeg måtte kigge dybt ind i mig selv - uanset hvor ubehageligt det føltes. Hvor jeg fandt ud af, at jeg faktisk besidder en enorm råstyrke. Hvor jeg også fandt ud af, at mine kompetencer har værdi for andre arbejdsgivere. Hvor min personlige og faglige selvtillid blev løftet. Hvor jeg positivt overraskede mig selv. Hvor jeg delte mine tanker og processen med dem jeg holder af. Hvor jeg opdagede at netværk er guld værd, og at mine nære delte mine håb, skuffelser og glæder. Hvor min klippe beviste, at der skal meget mere til at vælte os omkuld. Alt det er jeg taknemmelig for.

Det er med stor spænding og nysgerrighed, at jeg tager hul på 2014. Jeg starter på et nyt job i Region Midtjylland en af de første dage i januar. Jeg er frygtelig spændt på de nye arbejdsmæssige udfordringer, men også lidt nervøs ved tanken om hvilke forventninger, der knytter sig til mig - og mest af alt, om jeg kan leve op til det. Jeg vil i hvert fald gøre mit yderste for, at jeg kommer til det. Ret naturlige tanker, og når nu jeg har en grundliggende følelse af, at det her bliver rigtig godt arbejdsmæssigt og socialt, så bliver det sikkert også tilfældet.

I år har der ikke været hjemmesyede gaver under juletræet, og jeg tager det som et sundhedstegn. Ville jeg have været processen foruden? Nej, egentlig ikke. Ingen tvivl om, at jeg hellere selv træffer mine livsvalg, men jeg er også kommet ud på den anden side langt stærkere og med stor selvindsigt. I virkeligheden er min rejse ikke slut. For jeg har lyst til at flytte mig selv mere - både fagligt og personligt. Det seneste år har jeg brugt alle mine ressourcer på at åbne op, se muligheder bredt og oversætte mine kompetencer til andre kontekster, så det næste år vil jeg se mere indad og fokusere på, hvad der gør min dag god, hvad der motiverer mig, og hvilken retning jeg gerne vil gå fremadrettet. Det skal nok blive et spændende år. :)

Så er 2013 vist også forladt nuanceret og uden at efterlade et glansbillede. Sådan er livet jo ikke. God vind til jer andre, som kæmper samme kamp. Jeg krydser mine fingre for jer.

34 kommentarer:

 1. Hvor er det en fin beskrivelse og jeg kan genkende det hele - jeg har været præcis det samme igennem for præcis 5 år siden og bærer på følelsen af såvel taknemmelighed som "sorg". Tillykke med det nye, som jeg er sikker på bliver spændende og godt for dig og mon ikke - uanset hvordan mønten falder - 2014 bliver et meget bedre år en d 2013? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare en hård proces fyldt med alle følelser. Godt du også kom videre. Jeg er helt sikker på at 2014 har potentialet til at blive rigtig godt. :)

   Slet
 2. Sikke et ærligt og fint indlæg om den kamp du har kæmpet, hvor er du godt til at sætte ord på det og tak fordi du deler! Jeg er selv i gang med den hårdeste periode i mit liv hvor jeg er sygemeldt med de værste smerter og oven i det hele har mit arbejde fyret mig - føler at jeg er blevet sparket mens jeg ligger ned :( nu er jeg dog ved at kunne se lyset og jeg er begyndt at se frem til 2014, hvor jeg får bugt med smerterne og forhåbentlig et nyt job for jeg trives heller ikke uden job. Din indlæg ramte mig lige i hjertet, måske fordi jeg kan følge dine tanker og følelser. Håber du får en god start på 2014! Mange kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine ord, og fordi du deler Kristina. Sikke en møg-situation du er i. Jeg krydser mine fingre for, at helbredet bliver bedre, og at der kommer et nyt godt arbejde til dig. Jeg hepper på, at 2014 bliver et godt år. Kh. Maiken

   Slet
 3. Wauw og tillykke med det nye job. Jeg er også selv jobsøgende - igen, efter jeg sagde mit job op i sommers. Og selvom jeg tildels selv valgte at tage lige dét spring ud i ledigheden, så er det stadig en opslidende proces man kaster sig ud i og jeg vil give dig helt ret i, at det på ingen måde er et given, at man får mere energi til andre ting af den grund. Held og lykke i dit jobstart og tak for de krydsede fingre, dem tager jeg til mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mie. Så vidt jeg husker har din proces for at finde arbejdsmæssigt fodfæste også varet længe, så jeg kan godt forstå, at du også synes det er opslidende - selvom du selv har truffet en beslutning. Så snup du bare de krydsede fingre. :)

   Slet
 4. Sikke en rejse du har været igennem. Og godt at kunne se tilbage og opleve at du har kommet styrket ud af det hele. Tillykke med dit nye job, håber det bliver fantastisk:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Siri. Det har virkelig været en lærerig proces, og jeg sætter virkelig pris på, at jeg trods alt har fået så meget igen. :)

   Slet
 5. Sikke et år - virkeligt dejligt at du nu står på den anden side og har været glad for det! Det er aldrig sjovt når man står i det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sikke et år. Det er godt at være på den anden side. :)

   Slet
 6. Du er sej, Maiken! Rigtig meget held og lykke med jobstart.

  SvarSlet
 7. Sørme et rigtig fint indlæg Maiken. Sikken styrke, der må ligge i at kunne sætte så præcise ord på tingene. Jeg sidder tilbage og er meget imponeret over både din råstyrke og din måde at formulere dig på, du er sej!! Rigtig meget held og lykke med det nye job, er slet ikke i tvivl om at du uden problemer kan leve op til ligegyldigt hvilke forventninger, der knytter sig til din nye stilling. Ha' et skønt, udfordrende og udviklende 2014.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for komplimentet, de positive ord og lykønskningen. Indlægget har også været længe undervejs i mine tanker, og med at skrive det. :)

   Slet
 8. Et utrolig godt indlæg Maiken! Hvor er du velformuleret! Jeg har selv været arbejdsløs og valgte at komme ud af det gennem nyt studie, til tider er jeg ikke sikker på det var den rigtige vej. Så jeg er også spændt på 2014. Jeg kan 100% følge din rejse, men jeg synes det er flot den måde du er kommet ud på den anden side og har lyst til at gå videre. Du kommer helt sikkert til at få et godt arbejdsliv med den indstilling :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt sikker på, at uddannelse kan være en god måde at komme videre, og jeg håber det viser sig at blive det rigtige valg for dig. Vi krydser fingre for et godt 2014. :)

   Slet
 9. Wauw, sikke en fantastisk personlig, nuanceret og detaljeret beskrivelse af dit forgangne år! Synes det er dybt imponerende at du så præcist kan sætte ord på, og beskrive dine følelser! Det tror jeg ikke er mange forundt, at kunne være så velformuleret med noget så svært! Jeg hørte/læste for nylig, at man nærmest kunne ligestille det, at miste sit job med det at miste et familiemedlem.
  Jeg blev selv opsagt i den kontrakt jeg havde, da jeg var barsel med nr. 2, så kender så godt den følelse af, at alt bare kollapser! Det har taget noget tid for mig, at erkende at det ikke var der jeg skulle være så! Det er nu godt 2 år siden. Den mellemliggende tid har vi brugt på at få endnu et barn, samt at jeg nu går hjemme på forældreorlov (tilskud fra kommunen til pasning af egne børn), så selvom jeg gruer for den dag hvor jeg skal på jobsøgningsmarkedet igen! Vil jeg ikke bytte denne mulighed væk for noget andet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en skøn respons. Tak. Mine tanker har også hvirvlet rundt det sidste år, så det var faktisk også rart at få nedskrevet noget om processen. Det gav mig noget og det betyder en del for mig, at andre også kan bruge mine tanker.

   Det er sørme heller ikke nogle nemme år du har haft. Uden at kende baggrunden, så synes jeg generelt det er strengt at opsige kvinder på barsel! Godt du har brugt tiden fornuftigt på at få nogle børn. Jeg kan godt forstå, at du gruer for at skulle søge jobs igen, når den tid kommer. Smid mig en mail, så vil jeg gerne hjælpe dig med et forslag til god struktur, som jeg lavede med god succes (og kom til mange samtaler på). :)

   Og hvis det i øvrigt kan være en trøst, så har der i hele jobsøgningsprocessen ikke blevet nævnt børn med ét ord til samtaler (heller ikke fisket efter det). Det er en stor fordel, når du skal søge i forhold til fra før du havde børn. For uanset hvad der er officielle politikker, så er børn og barsler bare noget som kan have negativ indflydelse, når yngre kvinder søger jobs. Når du har fået et par stykker er det ikke et issue mere.

   Slet
 10. Sejt gået Maiken. Du er en kilde til inspiration for andre. God vind i 2014 :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ivanka, Jeg håber bestemt, at mine reflektioner og erfaringer kan bruges af andre, for jeg er sjældent så privat på bloggen. :)

   Slet
 11. Rigtig fint indlæg, Maiken!! Stækt, ærligt og så skide flot at du er kommet så godt ud på den anden side.... HVor i region midt skal du sidde? Kunne være hyggeligt, hvis det var tæt på..;)
  Mange rygklap til dig... Inspirerer til at kæmpe videre med min egen kamp som raserer lige nu....
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejlige ord fra dig. Tak. Jeg skal være i Psykiatri og Social med arbejdsplads i Viborg. Så det giver jo fine muligheder for at mødes halvvejs (Viborg eller andet sted) til hygge her i det nye år. :)

   Jeg tænker på dig søde Anne, og håber det bedste for dig.

   Slet
 12. Rigtig meget held og lykke med det nye job og det nye år.

  SvarSlet
 13. Sikken et fint indlæg. Jeg kan genkende det hele fra mig selv da jeg mistede mit job i 2009 og måtte genopfinde alt. Jeg skrev mig ud af det, og jeg kan så godt genkende behovet for at skabe noget selv, at sy, at handle, at agere

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Julia. Du har om nogen været i stand til at handle dig ud af situationen. Jeg har simpelthen så stor respekt for hvad du har formået, og blev glad for din fine respons. :)

   Slet
 14. Tillykke med jobbet! Alt det bedste for 2014!
  Kh. Bella

  SvarSlet
 15. Flot at du er kommet styrket igennem sådan et år og tillykke med dit nye job :-)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig rart at se tilbage med følelsen af, at jeg personligt også voksede af det. :)

   Slet
 16. Sikke et år du har haft! Jeg tror og håber for dig, at 2014 bliver lidt mindre rutchebane. Det lyder spændende med dit nye job og nye udfordringer. Og mon ikke du nok skal leve op til nye krav og arbejdsopgaver?!?! Lad os satse på, at det bliver endnu bedre end hvad du havde før. Og når du trænger til krea, så sig til så vi kan mødes hos Line. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sikke et år. Jeg ser frem til at 2014 bliver mere ordinært. :-D Jeg er ret spændt på, hvad det kommende år bringer arbejdsmæssigt. Det er noget helt andet, og det bliver sjovt at prøve kræfter med noget nyt.

   Jeg er helt med på at sætte et kryds i kalenderen for foråret med en tur i Lines kælder. Det kunne være SÅ hyggeligt. :)

   Slet
 17. Stort tillykke med jobbet! Det er i medvind, at dragen stiger til vejrs. Well done :-)

  SvarSlet