10.12.13

Bio tur


Jeg har aldrig været hestepige, så der er nok heller ikke så stor chance for, at Ingrid bliver det. Men vi kan godt lidt popcorn, hygge og biografture, så vi takkede ja til en tur i biografen for at se Tarok filmen. Det er en familiefilm om travhesten, der mod alle forventninger vinder Derby. Filmen er en autentisk beretning om familiens livsdrøm om at åbne et stutteri, udfordringerne de møder, og forsøget på at vinde de store løb. Jeg må da også indrømme, at åndedrættet blev holdt lidt tilbage under de afgørende løb - også selvom jeg som sagt ikke er hestepige.

Hvad mente Ingrid? Direkte adspurgt mente Ingrid, at det var en god film. Undervejs i filmen følte jeg mig dog som en sufflør, der hele tiden måtte udrede handlingen og tidsspring. Så jeg vil nok mene, at 5 år er ungt nok til at se filmen. Det der tilsyneladende har gjort mest indtryk på hende (udover en kæmpe spand popcorn og biotur med gode venner) er, at de gamle heste blev kørt til slagtning, og at Tarok var den hurtigste hest.

Hvad mente jeg? Det er en udmærket familiefilm, og en fin fortælling. Efterfølgende har jeg tænkt mest på den gamle patriark, som ikke ville give plads til næste generation, mere end Taroks præstationer. Man glædes og ærgres på deres vegne, så det er en film, som svinger sig op på en middelkarakter, men ikke mere end det. Vi var dog fint underholdt under filmen.

Filmen går stadig i biograferne lidt endnu, og I kan læse mere om den her og følge Taroks efterkommer Baby Tarok lige her.

Biografbilletterne var sponsorerede, men meningerne er mine egne.


2 kommentarer:

 1. På lørdag er det min tur!!! Jeg har inviteret 3 gode veninder med som alle også har været heste-piger (men så fik vi børn og familie). Jeg tænkte nemlig at selv Anna på 10 er for lille til filmen.
  Skønt at I hyggede

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror nu sagtens at en 10 årig vil få en del ud af filmen, men det lyder nu ellers også dejligt med venindehygge. :)

   Slet