17.11.13

Hjemmelavet modellervoks


Da Ingrid i morges efterspurgte playdate hjemme hos vores venner primært ud fra, at de havde modellervoks (?!) tænkte jeg, at det nok var dagen vi skulle prøve at lave det selv, som Ingrid ellers havde spurgt til flere gange. Helt ærligt, så var jeg flere gange i processen ved at kategorisere det som et overambitiøst projekt med tre småpiger (heraf et til låns). Jeg nåede at konstatere, at det IKKE er en fordel at hælde kogende vand i, at det er surt at starte forfra, at småpiger har tusind spørgsmål og gode hjælpeintentioner, at det er vanvittig hårdt for håndleddet at røre rundt i massen, at når processen går for langsomt plages der om kanelsnegle undervejs, at piskeris kan holde til mere end man regner med, og at det er et pænt stort oprydningsarbejde.

MEN når det så er sagt, så tror jeg faktisk at pigerne synes, det bare har været det fedeste. Jeg blev også ramt at noget nær en lykkefølelse, da jeg sad med (belønnings-)kaffen og pigerne legede løs. Vi hyggede ret lang tid med det, og der var dyb koncentration med modellervoksen, så jeg synes faktisk det var besværet værd. :)

Så jeg synes også I skal have opskriften på den hjemmelavede modellervoks, som er taget direkte fra Sif Orellanas fine bog Krudtugler og Kanelsnegle.

Hjemmelavet modellervoks
5 dl mel
2 dl salt
2 spsk citronsyre
1 tsk madolie
5 dl vand
Frugtfarve (brugte pastafarve)

Hæld ingredienserne i en gryde, bring det i kog under konstant omrøring i tre minutter. Tag gryden af blusset  og lad det køle af. Voksen kan godt virke lidt fugtig, men det ændrer sig når den er kold. Del voksen i portioner og ælt frugtfarve ind i massen til farven er jævn. Brug eventuelt engangshandsker, da frugtfarven er svær at vaske af.

Jeg lavede 1½ portion, hvilket passede med 500 gram modellervoks af hver farve. Måske ville det have været sjovt med mere, men jeg ville absolut ikke have haft armkræfter nok til at røre en større portion sammen. Det er nemlig hårdt arbejde. :)

8 kommentarer:

 1. Det skal jeg simpelthen prøve det der! Men måske jeg skulle klare forberedelserne mens børnene ikke er hjemme:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Trods begyndervanskeligheder synes jeg også det er en rigtig god idé. Det var altså også rigtig hyggeligt at have pigerne med i processen. Jeg tror største stressfaktor var, at jeg ikke ville have pastafarve over det hele og være sikker på, at børnefingre ikke ramte kogepladen. Er der styr på de ting, så er det fint at gøre det med børn. :)

   Slet
 2. Hvor sejt :-D Vidste ikke at man selv kan lave det - det skal helt sikkert prøves herhjemme en regnfuld efterårs/vinterdag :-) Tak for inspiration :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har virkelig en rigtig fin konsistens. På billede ser det lidt tørt ud, men det er modellervoksen altså ikke. Mon ikke der kommer masser af vejr til indeaktiviteter? :)

   Slet
 3. Godt gået! :D det ser i hvert fald hyggeligt ud, og tak for opskriften, den må vi også få afprøvet herhjemme :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jamen gode idéer kan godt føles halv-dårlige undervejs. Men belønningen var helt klart da de legede enormt optaget med modellervoksen. Og når den er i køleskabet kan den holde sig i flere måneder, så de har allerede haft mere fornøjelse af det.:)

   Slet
 4. Ser super fedt ud. Bare ærgerligt at min slet ikke har nået den alder endnu, ellers var jeg fluks gået i køkkene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du arkivere det under gode idéer indtil det bliver aktuelt. :)

   Slet