4.5.14

How to do fashion?
Dygtige Nanna fra How to do fashion åbnede sine døre for mig og et par søde piger sidste weekend for at teste sit mønster Dragør no. 1. Nanna går sin egen vej - og jeg er vild med hendes vintage univers, som henleder tankerne til en Mad Men verden med kurvede kvinder, smukke skørter, røde negle og kunstfærdige frisurer. Men selvom jeg ikke selv dyrker vintage stilen, så synes jeg kjolerne i 50er snit er utroligt æstetiske. Jeg lavede dog min egen konservative udgave i marineblå med hvide prikker, da det klassiske appellerede stærkest til mig.

Som næsten autodidakt syerske var det en kæmpe oplevelse at få lært syteknikker indenfor tilretning. Der er tænkt over hver eneste detalje ved Nannas mønster. Den udleverede mappe indeholdt foruden det printede mønster også stout til at sy overdelen op i. Efter opsyningen i stout viste Nanna trin for trin hvordan en personlig tilretning af modellen laves og efterfølgende mønster tilretning, så den endelige kjole passer til egne mål. Det fik mine øjne op for, hvor forskelligt vi er skabt, og hvordan det er muligt med teknik at få den perfekte kjole.

I nyrenoverede lokaler har Nanna skabt hyggelige omgivelser for sin lille syskole på Vesterbro, hvor der er gode sypladser, klippeborde, syredskaber lige ved hånden, opsyede modeller, illustrationer på væggene og smukt porcelæn at drikke kaffe af. Er du ikke lige i nærheden af Nannas lærerige workshops på Vesterbro, så kan mønstret købes på howtodofashion shoppen. Og selv om du ikke har Nanna lige ved hånden, så er der på hjemmesiden små videoer for hvert enkelt trin i tilretning og opsyning af modellen. Det simpelthen et godt koncept og er i særklasse gennemført. Cadeau til Nanna!

Kjolen mangler stadig oplægning, så før jeg stolt viser den færdige kjole frem får du et sneak peek fra instagram. Vil du se hvor forskellig kjolen tager sig ud, afhængig af stoffet der vælges, kan du med hashtagget #dragørNo1 se forskellige versioner af kjolen på instagram (det kan du i øvrigt også, hvis du klikker på mine søde medsyerskers navne nedenfor).

Nok var dagen koncentreret om at sy Dragør kjolen, men der var også plads til fælles kreativ begejstring, lækker mad i en solbeskinnet gårdhave, introduktion af ord som croptop og morskab over en subtil fornærmelse fra en brudekjolesælger om små lavtsiddende bryster. Tak for en forrygende dag Anne, Pia, Anne Sofie, Karen Elisabeth - og ikke mindst Nanna. :)

12 kommentarer:

 1. Lyder som et fedt kursus!!! Heldige dig

  SvarSlet
 2. Hold op hvor ser det godt ud. Prikkerne ser lækre ud!

  SvarSlet
 3. Sikke en skøn model! Er vild med at kjolen tager sig så forskelligt ud, alt efter hvilket stof den syes i. Har selvfølgelig allerede tjekket hashtagget ud. ;)

  Jeg glæder mig til at se den på. Altså her på bloggen, hvor man ser lidt mere end på IG. :)

  Flot arbejde, Maiken!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tine! Det er altså også bare den største fascination for mig at sy - netop at resultatet bliver så forskelligt afhængig af materialerne. :)

   Vi skal til konfirmation snart, hvor jeg vil have den på - så det er bare med at huske kameraet. :)

   Slet
 4. Jeg kunne nu også finde på at springe på en prikket variant... Din blev så skøn

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg synes nu også modellen gør sig ret godt i ternet, som din version. :)

   Slet
 5. Åh sidder helt og ærgrer mig over at jeg ikke var med; det både ser og lyder jo helt fantastisk - det var det i øvrigt også da du poserede i kjolen i haven :) Jeg må jo være omtrent lige så konservativ som dig, for jeg syntes stadig prikkerne er fantastiske :) Er også helt vild med den flotte indpakning som I fik mønsteret i, virkelig gennemført!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det var også bare SÅ spændende, lærerigt og gennemført. Nu får du jo dit kreafix et par gange om måneden, men jeg gad absolut godt at komme på workshop med dig. :)

   Jeg er også ret glad for de prikker.

   Slet
 6. Det lyder som en skøn oplevelse, og din blå-prikkede kjole ser smuk ud.

  SvarSlet