25.4.14

Rendyrket prinsesselykke


Aldrig har jeg set sådan en fuldstændig rendyrket prinsesselykke. Måske er pigerne lidt underernærede, når det kommer til prinsesseting herhjemme, men jeg skal da lige love for, at der er rettet op på prinsessebalancen herhjemme, da pigerne i gave fik en hel pose hver med alt hvad (prinsesse-)hjertet begærer. Less is more har åbenbart ikke gennemslagskraft herhjemme? 

Faktisk så jeg ikke pigerne resten af den dag, da de var fuldstændig opslugt af hele prinsesseuniverset. Det var ret praktisk, da det samtidigt frigav tid til at drikke kaffe og læse blad fuldstændig i fred. Ren luksus. Hvis vi sådan skal måle på pigernes lykke, så udbrød Ingrid efter at have pakket herlighederne ud, at "det var den bedste dag i hendes liv!". Jeg kunne nu godt komme på en dag eller to, som kan overbyde en stor pose prinsesseting, men hvad ved jeg egentlig også om det?!

Filmen har vi set hele vejen til Sjælland og retur (og mere til). Pigerne synes den er rigtig god, og kan åbenbart se den igen og igen. Den nyeste Sofia den Første film byder på eventyr til lands og særligt til vands, hvor Sofia forvandles til en havfrue og møder Ariel fra Den lille havfrue. Nu har Disneys univers i mange år været en del af vores kulturelle opdragelse, men det er første gang jeg stifter nærmere bekendtskab med Disney junior, hvor målgruppen er 3-6 år, og jeg må jo sige ud fra pigernes begejstring for både film og merchandise, at det rammer spot on.  

Min feministiske side byder jo, at prinsesserne også skal udstyres med et sværd, så de selv kan klare en drage eller to, hvis det bliver nødvendigt. Så jeg er blevet lidt kønsmæssigt udfordret ved, at en gigantisk lilla halskæde belærer pigerne om, hvordan man kan blive en rigtig prinsesse. Jeg har dog moret mig gevaldigt over udsagn som "rigtige prinsesser har gode manerer" - og det kan jeg feministisk side eller ej jo ikke være uenig i, hvis de lærer det. :) 

Prinsesse Sofia tingene har vi modtaget i gave, men meningerne er mine egne.

1 kommentar:

  1. Ha, jeg har en totalt prinsesse-hysterisk 3 1/2 årig herhjemme. Hun er startet til ballet, for det kan prinsesser, og der er megen leg, hvor jeg er den onde fe, som får hende til at sove, og så kommer prinsen (aka far) og redder hende😂 det der lyder rimelig meget som noget for hende, men der er lidt langt til Nepal;-) kh Ingrid

    SvarSlet