6.6.13

Rabarber marmelade


I weekenden fik jeg forvandlet en bunke rabarber til noget rabarber marmelade. Det var ganske nemt, krævede ikke en masse råvarer og var ret hurtigt at lave. Ovenpå nybagte boller smagte det helt forrygende.

Rabarber marmelade:
500 gram rabarber i tern
200 gram rørsukker
2-3 spsk. vand
1-2 tsk. vanillesukker

Kom det hele i en gryde, kog langsomt op. Når det koger skal det stå i 10-15 minutter. Fordel marmeladen i skoldede glas, og afkøl med det samme. 

Det var egentligt lidt af nød jeg brugte vanillesukker, da jeg ikke havde en vanillestang liggende, men smagen blev nu ganske glimrende. Næste gang vil jeg sikkert bruge rigtig vanille og måske et stænk citron. Jeg er sikker på, at det bliver spist så hurtigt, at det ikke er nødvendigt også at tilføje konservering. 

Jeg ville også gerne have forsynet mig bedre, da Netto for nyligt havde fine weck-glas på bud. De er egentlig ikke så pokkers praktiske, når de skal åbnes og lukkes, men jeg er vild med det æstetiske look - og nogle gange tæller det altså helt klart op i forhold til komfort. ;)


16 kommentarer:

 1. Det lyder lækkert. Rabarbermarmelade er skønt. Håber du har modtaget printet

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smager af sommer. Jeg har mailet dig. :)

   Slet
 2. Mmmm.... Det ser lækkert ud. Jeg er egentlig ikke så pjattet med marmelade, men lige sådan en der, den tror jeg faktisk godt, jeg kunne blive forfalden til :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er både sød, frisk og syrlig på én gang, så hvis du ikke er til det bliver for sødt, så er den et godt valg. :)

   Slet
 3. Ser meget lækkert ud:) Har du mon fået min mail? Kh K

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og mange tak for den. Jeg har svaret retur. :)

   Slet
 4. Uhmm det ser lækkert ud, elsker rabarber. Manglen på rabarber er nok den største fejl ved vores have. - Og sikke nogle fine glas, skal da vist lige en smut i Netto...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror da ikke det er for sent at smide en rabarberplante i jorden? Ellers købte jeg et kæmpe bundt rabarber i Aldi for ingen penge, så det kan du jo også gøre. ;)

   Det ærgrer mig helt at jeg ikke fik købt flere glas og nogle der var lidt større. Men det kan jo være der stadig er lidt i Netto.

   Slet
 5. Måske jeg skal prøve din opskrift? Det lyder dejlig nemt. Jeg hamstrede glas og rabarber i tirsdags, så jeg skal bare i gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, så er du jo klar til at gå i gang. ;)

   Slet
 6. Der er få ting, der stikker hjemmelavet rabarbermarmelade! Måske lige hjemmelavet rabarbermarmelade på friskbagt brød ;)

  SvarSlet
 7. Jeg elsker rabarbermarmelade, endnu er det kun blevet til rabarbersaft og rabarberkage i år. Og så de weck-glas, de er så fine. Jeg har nogle høje nogle, men gik desværre forgæves sidst, der var de allerede væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mmmm, jeg har stadig til gode at få lavet rabarbersaft og rabarberkage. Det smager altså rigtig godt begge dele.

   Jeg er på udkig efter nogle lidt større glas, så jeg håber der gemmer sig flere i min nærmeste Netto.

   Slet
 8. Det lyder så lækkert! Jeg får klart blod på tanden til at pelse rabarberen i haven nu...Go, go, go!

  SvarSlet