Oprindeligt havde jeg plantet rødbederne i højbedet i foråret for at bruge bladene til blandet salat sammen med ruccola. Men når nu de var der synes jeg jo heller ikke de skulle gå til spilde, så jeg har kastet mig ud i at bruge dem, selvom jeg egentlig ikke er den store rødbedefan (- nok mest af alt fordi jeg er træt af det farver alting). Ofte har jeg købt dem, men bare ikke fået det brugt. Har du selv nogle liggende så kan jeg varmt anbefale dig denne rødbedesalat...
Rødbedesalat
To mellemstore rødbeder
Et æble
Et rødløg
En håndfuld bredbladet persille
Marinade:
Akachie honning
Oliven olie eller smagsneutral olie
Fristpresset citronsaft
Lidt salt
Rødbeder og æbler skrælles. Alle ingredienserne hakkes i mindre stykker og blandes. Marinaden blandes, overhændes salaten og røres godt rundt. Nemt og enkelt. (Tip: Jeg bruger i øvrigt handsker når jeg rører ved rødbederne, da jeg ikke gider røde hænder resten af dagen.)
Rødbedesalaten er glimrende vintermad, der passer fint til gode bøffer eller almindelig hverdagsmad. Jeg er stor fan af sødt i salater, så kombinationen af særligt rødbeder, æble og citronsaft fungerer rigtig godt for mig.
Hvor ser det lækkert ud :)
SvarSletDet er smager også godt. :)
SletSuper lækre farver. Hvis du er til gedeost, tror jeg også, at det vil klæde salaten!
SvarSletJeg er lidt splittet når det kommer til gedeost, men fetaost lavet af gedemælk kunne jeg godt forestille mig vil klæde rødbedesalaten. Tak for fif. :)
SletSer super lækkert ud - ville ønske jeg havde en mand som er til rødbeder :-)
SvarSletKarsten er ikke super begejstret for rødbeder, men han kunne godt lide salaten, så måske?
SletAftensmaden er reddet og jeg slipper endda for at bevæge min alt, alt for store gravide krop udenfor :-) Tak! Tjek gerne min blog, hvis du har lyst :-)
SvarSletHehe, det er godt at kunne grave lidt frem fra gemmerne når energien er lav. Held og lykke med gravi. :)
SletDet ser super lækkert ud. Den skal bestemt prøves af :-)
SvarSletDet kan jeg kun anbefale. :)
Slet