Karsten har fødselsdag midt i jordbær sæsonen, så fødselsdagsgæsterne får altid jordbær i en eller anden afskygning. I fredags til fødselsdagen fik de jordbærtærte, som jeg lavede for første gang, og OMG hvor smager det dog fantastisk. Opgraderet med summerbird marcipan i til bunden, danske økologiske jordbær på toppen og pyntet med blåbær og citronmelisse. Og jeg der faktisk slet ikke kan lide marcipan må indrømme, at det da smager lækkert i denne kage...
Nok snak. Her kommer opskriften.
Jordbær tærte
Mørdej
150 gram hvedemel
100 gram smør
50 gram sukker
½ æg
Fyld
50 gram smør
50 gram sukker
100 gram marcipan
½ æg
Creme
2½ dl. sødmælk
½ brev kagecreme
2½ dl. piskefløde
100 gram mørk chokolade
500 gram jordbær
½ glas ribsgelé
Sådan gør du
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time. Mens dejen er i køleskabet laves fyldet og cremen. Lav fyldet ved at røre smør og sukker tilsat revet marcipan og et halvt sammenpisket æg. Cremen laves ved at røre mælk og det halve brev med kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Pisk fløden og vend det i den afkølede creme.
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform. Læg marzerinfyldet på og bag den ved 200 grader i cirka 20 minutter. Hak den mørke chokolade og læg den på kagen, så det smelter og let kan fordeles i et tyndt lag.
Fordel cremen ovenpå tærtebunden og pynt med jordbær. Smelt ribsgeléen, som fordeles ovenpå jordbærerne.
Voila, så er tærten spiseklar!
PS: Jeg blev nødt til at smage tre stykker kage fordi den var så fantastisk!
Den ser dælme flot ud! :)
SvarSletDen ser alt for indbydende ud! Intet slår jordbærkager :)
SvarSletGod søndag!
Mmmm, hvor er den smuk, Maiken!
SvarSletJeg er bare sikker på at den smager helt fantastisk. Tak for opskriften
Øjjj, den ser god ud! Godt gået, og tillykke med manden:)
SvarSlethold fest den ser god ud, den må da vist prøves en dag............
SvarSletÅh - det ser lækkert ud!
SvarSletOpskriften er gemt - for den skal bestemt afprøves her i jordbærsæsonen...:)
Hjemmelavet jordbærkage er absolut ikke at spøge med - selvfølgelig er man nødt til at smage på sådan en krabat mere end bare én gang ;)
SvarSletDen smagte altså også fantastisk og var bestemt anstrengelserne værd. Og mon ikke jeg kan nå at lave den igen inden jordbærsæsonen er ovre?... ;-)
SvarSletDen må jeg virkelig prøve at lave! Den ser både flot og lækker ud! Det med ribsgele´en... er det mig der er for træt til at se (ret muligt) eller står der ikke hvor meget man skal bruge?
SvarSletChristine
Uhmmm det ser GODT ud :)
SvarSletTillykke med manden!
Kh
Christine - Nej, det har du da ret i. Det er fluks tilføjet. :) Og tak.
SvarSletAnne - Ville også ønske lige nu at der var mere tilbage. :)