30.12.13

Bye Bye Christmas



Det var dejligt så længe det varede, men nu er drillenissen flyttet igen (med alle sine drillerier som her, her og her), juletræet er kommet ud, gaverne er pakket op og vakte lykke hele vejen rundt. Nu er vi klar til et spritnyt ubrugt år fyldt med nye udfordringer! :)

Agnes giver i øvrigt gerne en sidste lille julesang med på vejen her. Aldrig har Et barn HAR født i Betlehem lydt sødere...

Har I også haft en dejlig jul?

21.12.13

Julestemning



Selvom der ikke er faldet et eneste snefnug i år, så er jeg smittet af pigernes julestemning. Kan man andet, når to små stemmer synger "Et barn er født i Betlehem? og andre julesange og salmer både i bilen, hjemme, når de keder sig. Ja, faktisk hele tiden. Så bliver julen pludselig højtidelig og vildt sjov igen. Jeg glæder mig i år til julen. 

Pakkerne er sirligt pakket ind, selvom det samlede indtryk nok skal blive ganske rodet og festligt. Juletræet har vi købt i dag, selvom nissen synes vi var for langsomme og allerede har pyntet palmen. Julesmåkagerne er ikke bagt, men dejen ligger klar i køleskabet til bagning i morgen.Julepynten er også flyttet ind hist og her, men ikke i overflod. Nissen laver en pokkers masse drillerier til stor morskab for os alle. Juleanden er indkøbt, så vi har haft julemiddag rehearsal med flæskesteg i stedet. Det var ret lækkert.

Apropos flæskestegen, så har jeg lavet den og rødkålssalaten efter Økologisk Landsforenings fine hæfte om julemad. Det var virkelig velsmagende begge dele. Jeg køber økologisk efter husbehov - efter budgettet og udvalg, så det er slet ikke stringent. Men jeg kan virkelig godt lide det rene mad og tanken om god dyrevelfærd. :)

Med små børn er det som om jeg har genopdaget hvor skøn julen er. Altså, jeg har jo nærmest været julefundamentalist tidligere, mistet lidt af magien, men med den barnlige forventningsglæde i huset, så bobler julestemningen jo frem igen! Ikke at vi er på forkant med alt, slet ikke, men det giver bare rigtig meget mening igen.

Mon I også er ved at være klar til julen?

Flæsestegen er sponsoreret, og det er nu ret godt, for den smagte lækkert.



18.12.13

DIY: Gave til den kreaglade


Jeg kom i tanke om en ret god gaveidé til den kreaglade. En af min barndoms bedste julegaver var en stor sort "kuffert" fyldt med tusser, vandfarver, farvestifter og linialer. Jeg brugte mange timer med min krea-skatte-kiste. Når nu Ingrid har samme kreaglæde, og elsker både Shanes fortryllende univers og at sysle ved sit skrivebord, så synes jeg det er rigtig sjovt at udvælge fine kreating til hende. 

Fordelen ved selv at sammensætte en kreakasse er, at der kan håndplukkes kreating af god kvalitet. Ingrids kreating er primært fra Søstrene Grene og Tiger, hvor et enkelt besøg sagtens kan fylde en hel kreakasse op. Ingrid havde ret meget i forvejen, så til hendes fødselsdag i september blev der bare suppleret op med perler, maskingtape og andet dims.

Forslag til indhold i en kreakasse:
  • Maskingtape og almindelig tape
  • Limstift
  • Perler (skinnende plastic eller træperler) og elastiksnor
  • Fine blyanter, farveblyanter, tusser og blyantspidser
  • Vandfarve og pensel
  • Mønster udstandsere
  • Pallietter
  • Fjer
  • Rulleøjne (til figurer)
  • Farvet papir og pap
  • Bånd og snor
  • Børnesaks
  • Linial
  • Filtkugler og flamingokugler
  • Glitterlim
  • Stempler og stempelfarve
  • Klistermærker
  • ting fra eget krealager puttet i cellofanposer

Der skal ikke mere til end lidt fint papir, en børneskotøjsæske og lidt tålmodighed for at lave en rigtig fin kasse til tingene. På Ingrids værelse er der allerede en finérkasse som denne fyldt med kreasagerne, og havde hun ikke allerede haft sådan et, så ville jeg give et skuffedarium fyldt med gode kreating. 

Jeg er godt klar over, at Ingrids hjerte banker lidt hurtigere, når hun ser en stor perlekasse i legetøjsbutikken, men jeg bliver bare så ærgerlig over, at halvdelen af prisen er for den plastic det er pakket ind i - og så er materialerne tilmed ikke ret gode. Så her er i hvert fald et godt alternativ til den kreaglade. :)

10.12.13

Bio tur


Jeg har aldrig været hestepige, så der er nok heller ikke så stor chance for, at Ingrid bliver det. Men vi kan godt lidt popcorn, hygge og biografture, så vi takkede ja til en tur i biografen for at se Tarok filmen. Det er en familiefilm om travhesten, der mod alle forventninger vinder Derby. Filmen er en autentisk beretning om familiens livsdrøm om at åbne et stutteri, udfordringerne de møder, og forsøget på at vinde de store løb. Jeg må da også indrømme, at åndedrættet blev holdt lidt tilbage under de afgørende løb - også selvom jeg som sagt ikke er hestepige.

Hvad mente Ingrid? Direkte adspurgt mente Ingrid, at det var en god film. Undervejs i filmen følte jeg mig dog som en sufflør, der hele tiden måtte udrede handlingen og tidsspring. Så jeg vil nok mene, at 5 år er ungt nok til at se filmen. Det der tilsyneladende har gjort mest indtryk på hende (udover en kæmpe spand popcorn og biotur med gode venner) er, at de gamle heste blev kørt til slagtning, og at Tarok var den hurtigste hest.

Hvad mente jeg? Det er en udmærket familiefilm, og en fin fortælling. Efterfølgende har jeg tænkt mest på den gamle patriark, som ikke ville give plads til næste generation, mere end Taroks præstationer. Man glædes og ærgres på deres vegne, så det er en film, som svinger sig op på en middelkarakter, men ikke mere end det. Vi var dog fint underholdt under filmen.

Filmen går stadig i biograferne lidt endnu, og I kan læse mere om den her og følge Taroks efterkommer Baby Tarok lige her.

Biografbilletterne var sponsorerede, men meningerne er mine egne.


6.12.13

Overhængt jul


Det var egentlig meningen af de smukke By Blank stjerner fra Mettes hånd alene skulle dekorere lærkegrenene. Men Ingrid synes åbenbart, at det var sparsomt nok, så mens jeg var ude af rummet sørgede hun egenhændigt for at hænge resten af pynten i æsken på grenene. Så nu har vi nogle utroligt overhængte lærkegrene, men det harmonerer da i det mindste ganske fint sammen! Min første tanke var, at der skulle afmonteres lidt, men jeg griner hver gang jeg ser på grenene, så det er hurtigt blevet mit yndlings julehjørne. :)

Der var ikke lige en adventskrans i pipeline, så kubusstagen blev pyntet efter "det for hånden værende princip", og jeg er faktisk blevet ret begejstret for det. Det er første gang jeg bruger den som adventsstage, og jeg er ret vild med det rene klassiske udtryk. Samtidigt så skrev jeg på instagram, at min jul også er rød. Ikke meget, men en rød farveklat her og der er bare essensen af jul for mig. Så det første jeg julepynter med at min indiske julestjerne med sirligt guldmønster og små farvede sten.  Skal man være med på de interiørmæssige noder, så synes jeg næsten, at rød er blevet et fy-ord, men jeg er vild med den varme farven tilfører. Jovist er det virkelig smukt med hvid og naturfarvet jul, men jeg får bare ikke den samme julefølelse uden den røde farve.

Jeg har egentlig ikke fået så meget julepynt op endnu. Mest fordi jeg stadig mangler at købe noget godt tape, så jeg tror bare det bliver en Gertrud Sand'sk jul, hvor der kommer mere og mere pynt op i løbet af måneden. Og jeg er helt sikker på, at Ingrid gerne giver en hånd med! :)

Apropos alt det julesnak, så har jeg en lille julekonkurrence med Sylvanian lige her.

PS: Jeg er heller ikke nisseforskrækket. De hører nemlig også julen til, når der er børn.

5.12.13

Hjerterum & julekonkurrence


Hvor der er hjerterum er der også husrum. Jeg er sikker på, at Ingrid vil byde hundefamilien Chiffon hjertelig velkommen, når de flytter ind juleaften. Siden Ingrid fik huset er der blevet leget flittigt med skovens dyr, og suppleret op med både bil, hængekøje og dims til fødselsdag - og den lille forkælelse. Miniatureuniverset er ret fascinerende, og det igangsætter fantasien. Det synes jeg kendetegner godt legetøj.

Mens hundefar tager sig en morfar ovenpå en anstrengende picnic, så vil jeg igangsætte en hurtig julekonkurrence. Sylvanian har nemlig været så søde at sponsorere tre carry cases med en kattebaby på en vippe, en kaninbaby i en vugge og en egenbaby på en gynge til en heldig læser. Det kan måske være en ekstra kalendergave eller starten på en samling.

For at deltage skal du skrive hvem der skal forkæles med de små figurer, og være fast læser af min blog via bloglovin'. Husk at skive din mail adresse, så jeg kan kontakte dig, hvis du vinder.

Der trækkes en heldig vinder søndag den 8. december kl. 20.00

___________________________


UPDATE: Vinderen er trukket via random.org, og den heldige blev Lene, som har fået direkte besked. Tillykke. :)