30.1.13

Dukke pusletaske



Husets velklædte dukker har også udstyret i orden, når der er pusletid og badetid. I julegave fik deres dukkemødre hver en pusletaske, badelagen og vaskeklud. Personligt synes jeg det er rendyrket luksus at de kan blive svøbt i liberty og fint petit fleur, men jeg tænker at dukkerne og deres mødre nok er langt mere funktionelt orienteret.

Pusletaskerne har jeg længe overvejet at lave, og med god inspiration fra Kirsten (som også har lavet en fin pusletaske DIYog et gammel nummer af Symagasinet fik jeg fabrikeret dukke pusletaskerne med mit eget twist til Ingrid og Agnes. Det greb ligesom lidt om sig, da den oprindelige plan var en enkelt dukke pusletaske til Agnes, og pludselig havde jeg klippet ud til to pusletasker og to badelagener og to vaskeklude. Sådan kan det gå.

Badelagenerne er syet i størrelsen 60*60 efter opskriften i en dukkebog, men jeg vil helt klart anbefale at lave det mindre og i mere fast håndklædekvalitet, da det efter min mening er blevet lidt for stort og var meget meget levende at sy i. Ud af et stort billigt badehåndklæder kunne der blive til to badelagener. 

Eneste minus ved pusletaskerne er, at pigerne måske er lidt for små til rigtigt at kunne folde den. Der ville det helt klart være nemmere med en lille taske og et løst pusleunderlag. Set i bakspejlet er det også aaalt for kedeligt at lave to af alting, så næste gang bliver de vist nødt til at deles lidt. :)

PS: Skulle du have forelsket dig i kombinationen old school (baby) pusletaske & liberty, så tjek lige Ida Isings eksklusive udgave ud, der er lavet i canvas, lækre skindstropper og med det fineste liberty foer. 

29.1.13

Granatæble // Rød solhat


Umiddelbart er der ikke mange ligheder at spotte mellem granatæble og rød solhat, men det er der. For det første har jeg erfaret i dag at begge dele kan svine helt utrolig meget. Kom en efterforskningsenhed ind i vores hus ville jeg promte blive sigtet for drab med alle de røde stænk der var i køkkenet. Primært skyldes det at jeg elegant forsøgte let at banke kernerne i granatæblet ud. Lige som jeg har læst man skal gøre.

For det andet så vil jeg simpelthen så gerne kunne lide begge dele, men jeg er bare ikke helt overbevist om det endnu. Granatæblet er så ualmindelig æstetisk, og jeg har på blogs og insta set utallige appellerende opskrifter, hvor der lige er drysset lidt granatæble over. Måske var det min teknik, måske fungerede det bare ikke i ymer (jeg var jo ikke så politisk korrekt at det var proteinholdig skyr). Jeg ved det ikke, men det får chancen igen i en (grøntkåls)salat en af de nærmeste dage.

Jeg kan virkelig godt lide idéen om naturprodukter og det taler lige ind i den økohippie, som jeg har gemt dybt inde i mig. Og med en historie der favner både urtemedicinere og afskedsgaver fra Shiox indianere, så burde det være en selvskrevet succes. Men jeg er altså bare ikke særlig begejstret for hverken lugt eller smag på flere af produkterne jeg har fået fra A.Vogel. Mens jeg tog billedet kiggede jeg forvirret omkring efter den parfumerede mand jeg kunne lugte, snusede til min trøje for at undersøge om det skyldes en vasketøjs fadæse lige indtil det forbløffet gik op for mig, at duften skyldes håndcremen. Så dén tror jeg bare, at jeg overlader til Karstens tørre hænder. Men ser jeg bort fra old spice lugten, så er den virkelig effektiv og giver dejligt bløde hænder.

Bolcherne kan jeg til gengæld godt lide og den varme saft kan nogenlunde gå an for at være lidt ligesom hyldebærsaft, hvis jeg ser bort fra den syrlige smag. Jeg har også fra flere sider hørt meget positivt om virkningen af det, så nu venter jeg på, at den røde solhat jager den snigende influenza fra døren...

Rød solhat produkterne har jeg fået foræret, men meningerne er mine helt egne. I kan læse mere om min reklamepolitik lige her.

28.1.13

Insta week #4


Min sidste uge bar vist mest præg af turen til Odense med arbejde godt fulgt op af en weekend, hvor jeg forsøgte at have så lidt aftaler som muligt. En udokumenteret tur på biblioteket med pigerne, venindehygge og svigermor-besøg blev det dog til.

#1 Cykeltur til banegården i hård frost og sne.
#2 På banegården før afgang til Odense.
#3 Fra dagen i juryrummet til Venture Cup finalen (arbejde).
#4 Nød en god kaffe på hyggelig cafe i hjertet af Odense.
#5 Sørme om jeg ikke også nåede at kigge vinduer hos H.C. Andersen
#6 Jeg har boet i min nye cardi siden jeg købte den.
#7 Vi tog en kulinarisk tur til middelhavet lørdag aften med tomatsalat og lamb chops.
#8 Der leges flittigt med træmad i børne køkkenet. Lørdag morgen var ingen undtagelse.
#9 Opladning til håndbold finalen, som blev en fæl skuffende omgang.

Vil du følge med i en dosis hverdag og dårlig mobilkamera kvalitet (den får jeg solgt det godt, hva?!), så er jeg at finde på instragram under @kreakullerogkrudtuglen, hvis ikke du allerede gør det. :) 

27.1.13

Odense


Jeg kender forbløffende lidt til Odense, så jeg smed et par fritimer ind i programmet, da jeg alligevel skulle derned med arbejde i løbet af ugen. Fuldstændig på udebane vandrede jeg rundt på må og få - og med lidt fif fra Lis. Jeg endte op med uendelig ømme fødder (hvem pokker med sine sansers fulde fem tager egentlig også tårnhøje hæle på til to dages hektisk program?!), en pose med lidt lækkert udsalgstøj, en god kop kaffe og et rigtig godt indtryk af byen. Jeg er klar til et gensyn en anden gang. :)

NB: Jeg kan takke de minus 12 graders kulde for at det overhovedet var muligt at få støvlerne på igen efter togturen. To dage mere og smertestillende skulle der til for at de blev fødder igen. Jeg tror nok jeg har husket at tage praktiske sko med en anden næste gang!


23.1.13

Pigeflok




I tiden op til jul kom en større pigeflok på 12 til verden, som allerede så småt er ved at blive spredt for alle vinde. Flere af dem er adopteret af Ingrid og Agnes, nogle er givet som gaver og et par stykker var syet til Lisbeths piger som del af nissegaven.

Alle pigerne er ganske unikke, da fronten er forskellig og der på bagsiden er nøje udvalgt et matchende liberty print. De er fyldt med det blødeste bamsefyld, en lille nussestrop i koral og bjælden indeni gør den velegnet som rangle til de mindste, eller så dukkerne kan tale sammen.

Selve idéen med at lave dukkerne er ikke unik, og første gang jeg så dem var vist hos Lone. Jeg har bare givet mit eget lille twist og syet en bjælde indeni. Nu da jeg lavede rigeligt, så har jeg lagt et par stykker til salg lige her.

21.1.13

Dukke vinterdragt


Det er ikke kun os som piv-fryser i disse dage. Dukkelise har også rustet sig til kulden med en dejlig lun vinter flyverdragt, som dukkemor Agnes fik i julegave. Farven pink er udelukkende valgt for at score billige point ved husets dukkemødre, og det virkede! Men jeg synes nu også det gør sig ret godt.

Mønstret er fra en dukkebog af Anne Grethe Gaaserud, som har lavet nogle ganske fine bøger med dukketøj. Bøgerne er skrevet på norsk, så det kræver lidt ordgætteri indimellem. Med en stilmæssig opgradering når det kommer til stofvalg, så kan bogen varmt anbefales, hvis babyborn plastic æstetikken skal højnes lidt og dukkegarderoben udvides. Dukke Idas garderobe er i øvrigt også baseret på mønstre fra bøgerne af Gaaserud. Selvom det både er småt og tidskrævende at sy, så er det en ren fornøjelse at se dukketøjet flittigt brugt i leg. :)







20.1.13

Lørdag


Bortset fra venindebrunch lørdag, så har vi vist mest af alt dyrket disciplinen afslapning i weekenden. Og det har været mægtig rart.

Jeg har også fået en del af lokkerne og det letter ganske gevaldigt. Billedet yder ikke frisuren retfærdighed, da pandehåret ikke rigtigt ses. Trods en principiel god idé med at tage billede i (hundekoldt) frostklart vejr på Limfjordsbroen, så synes jeg alligevel situationen blev lidt for pinlig med dusinvis af biler kørende forbi, så resultatet blev et lidt skeptisk vejrbidt udseende. Men det er sgu nok egentlig også meget naturtro. :)

19.1.13

Instagram


Så er jeg også hoppet på instagram. Lidt sent vil nogle måske tænke, men mit mobilkamera og jeg har ikke altid været bedste venner og et halvt års mobilkamera strejke på grundt af en softwarefejl har gjort mig til noget nær last mover. Nu virker det, men efterlader en del at ønske kvalitetsmæssigt, så jeg er flittig bruger af redigerings funktionerne. Nu kan jeg egentlig ikke klandre kameraet, for med den hyppige frekvens jeg taber mobilen, så er det vist selvforskyldt. :)

Faktisk har jeg heller ikke brug for endnu end tidsrøver, men jeg er altså også blevet grebet. Er du også det, så er jeg at følge på @kreakullerogkrudtuglen. Du må gerne smide dit eget navn (eller hvad man kalder det), så jeg kan finde dig på instagram. :)

PS: Jeg modtager i øvrigt gerne gode fifs til hvordan man kan trække collager fra instragram over på bloggen, da jeg nok har gjort det på noget nær verdens mest besværlige måde...

16.1.13

So last season...


...eller måske ikke last season, men i hvert fald last Christmas. Min symaskine var nemlig nærmest rødglødende af aktivitet før jul. Både fordi dukker og plastic æstetik hitter herhjemme for tiden. Men også fordi jeg havde rigtig meget brug for kreativ afkobling i dagene op til jul. Så jeg fik syet fint nissetøj til dukkerne, som pigerne fik i julesokken den 24. december. :)

Dukkerne og deres dukkemødre blev i øvrigt vældig begavede i julen, så på bloggen kommer der den næste tid lidt mere dukke-tam-tam. :)

15.1.13

Snow & Milk


Jeg havde egentlig sagt farvel til vinter og mentalt indstillet mig på forår. Men sådan skulle det åbenbart ikke være?! Så jeg varmer mig lidt over at første sending udsalgsshopping fra MILK er nået frem. Her skal vi nok ikke dvæle for længe ved at jeg skrev første sending... ;)

Jeg er super tilfreds med de fine sager, og glæder mig til at få det i brug. Dog mangler Agnes vist at gro nogle centimeter for at kunne passe sit tøj vurderet ud fra størrelsen, men så har vi da utilsigtet været på forkant med efterårstøjet. :)

14.1.13

At se med nye øjne...



Mens jeg svingede brasso kluden i går, så fik jeg også pudset kammerstagen, når nu jeg endelig fik taget mig sammen. Nogle gange tror jeg, at det er meget godt at se tingene med nye øjne og flytte lidt rundt. Det er jeg faktisk ikke særlig god til og kammerstagen havde jeg næsten glemt, mens den stod i soveværelset.

Teak bakken fik jeg i julegave fra mine forældre. Min mor er lidt af en kræmmerhaj, så indimellem holder hun udkig efter ting for mig ligesom med teakhylden. Bakken husker jeg ikke at have nævnt noget om, men jeg er vild med den! Jeg har altid synes, at Malene er god til at sætte pynteting på bordet sammen, så med det in mente kom min næsten-nye bird i selskab med kammerstagen og keramikblomsten. Det blev ret fint synes jeg, så jeg må øve mig i at afprøve nye sammensætninger. :)

Det er egentlig begrænset hvor mange interiør billeder jeg har vist fra vores hjem. Sidste år fik vi lavet rigtig meget om og jeg har aldrig rigtig fået vist noget af det, så her er der i hvert fald fra en af stuens vinkler. Efter billedet blev taget i går er der også kommet et billede op over bogreolen for at give det lidt mere liv. Ud over mit skrivebordsmæssige efterslæb, så må næste projekt vist være nye sofapuder. Jeg kan bare ikke finde ud af i hvilken farve? Jeg tænker fra farveskalaen i hay æskerne kombineret med grafisk sort/hvid? Så gode idéer tager jeg imod med kyshånd. :)

13.1.13

Bolig opgradering



Jeg tror helt sikkert I kan nikke genkendende til, at det virkelig føles godt at få taget hul på de boligmæssige sorte pletter og endelig få noget af det som man ønsker sig. Det meste af 2012 har jeg kigget langt efter den smukke Stendig kalender efter jeg så den hos Ninna. Men det giver jo ikke så meget mening at få sådan en kalender midt på året, så jeg var enormt glad for at få den i julegave. Den pynter gevaldigt på vores tomme væg i køkkenet og jeg elsker det grafiske udtryk!

Siden kontoret blev inddraget til børneværelse for et år siden har vi haft ting her og der og alle vegne. Det tager bare enormt lang tid at få på plads, når der ikke rigtig er andre steder at rykke tingene hen. Så selvom jeg købte det fineste teak skrivebord til stuen, så er det ikke kommet rigtigt på plads. Men med de nyindkøbte Hay æsker og en teak hylde er det absolut et skridt i den rigtige retning.

Med hjælp fra min mor lykkedes det efter lang tid at opstøve en fin gammel teakhylde med messing ophæng. Så i dag har jeg brugt masser af knofedt, brasso, slibepapir og teakolie er den blevet virkelig fin. Når det kommer til håndværksmæssig kunnen er vi totalt ligestillet herhjemme, så jeg har bakset med boremaskine, hammer og så videre i eftermiddag og nu hænger både hylde og skyen så fint over skrivebordet. For at komme helt i mål mangler jeg stadig at trylle plads til de sidste ting, som står under bordet, så jeg venter lige lidt med billeder af det. :)


9.1.13

Januardage


Måske er det bare sådan januar er? At dagene bare flyver afsted, sygdom på matriklen og træghed med at starte hverdagen op igen. Heldigvis har der også været tid til god kaffe mens der har været sygepasning. Og så har vi fået snydekager i dag.

Konceptet fandt jeg på da Agnes fik konstateret fødevareallergi overfor mælk og æg. Digestives med glasur og krymmel kan sagtens gå for at være en hindbærsnitte-wannabe og snydekagerne er altså også et hit hos alle andre børn, så til lækkersult og børneselskab skulle I prøve det. :)

Nu betyder januar heldigvis også udsalg. Denne gang er har jeg ryddet hylderne hos Milk Copenhagen, da der i går startede 70% udsalg. Nu er det kun pigetøjet jeg kigger på, men jeg synes det er virkelig fint designmæssigt og så er der rigtig god kvalitet for billige penge. What's not to like? Jeg ved ikke hvor meget der er tilbage, men kig derind... Jeg glæder mig i hvert fald til uge 3, hvor pakkeposten får travlt.

4.1.13

Lykken er...


Lykken er at se sin pige sprutte af grin, mens der leges gemmeleg ude i skoven. Faktisk synes jeg hele tiden, at jeg bliver forundret over og betaget af, hvordan pigernes leg hele tiden udvikler sig. Det er fantastisk at være mor-vidne til. :)