31.12.11

Godt nytår!


Kære alle!
Tusind tak for dejlige kommentarer, gode oplevelser, nye bekendskaber og masser af fantastisk inspiration i det forløbne år.

Jeg glæder mig til at tage hul på det kommende år. Først og fremmest skal jeg tilbage på job lige efter nytår (ok, også lidt skræmmende tanke!), så nu skal jeg op i et lidt højere kognitivt gear igen, hvor der står forretningsplanskonkurrencer, planlægge events og konferencer på programmet. Det skal nok blive godt. Forhåbentlig dukker der også pasning til Agnes op temmelig snart da vi skal have plads til første februar, men ellers må pladsanvisningen nok berede sig på at have mig i telefonen i tide og utide. Bare så de ved det!

Ok, lige nu er det faktisk jobstart, Agnes pasning og hvordan vi i himmelens navn mon overlever at skulle aflevere to børn hele to steder der fylder i mit hovede. Noget der mentalt lige nu ligner en logistisk umulighed! Andre har overlevet det før os, så mon ikke det trods alt lykkedes?!

Bare sådan lige for at lægge pres på mig selv, så vil jeg smide et enkelt nytårsfortsæt ud i æteren. Jeg skal hverken tabe mig, kvitte rygeri eller andre klassiske ting (Ok, måske spise mere sundt?), men jeg har et fortsæt som har været længe undervejs.  Så her kommer det... Jeg vil blive bedre til at udvikle bloggen grafisk, teknisk og få realiseret nogle af de planer jeg har summet over med længe! Så er det sagt. Og så må I hjertens gerne hænge mig op på det.

Forhåbentlig bringer 2012 masser af skøn kreativ inspiration, at møde flere søde kreative piger bag skærmen og glædes over de dejlige mennesker som jeg allerede er blevet beriget med. Tak til jer alle for I gør det sjovt at blogge og givet mig et værdifuldt kreativt frirum midt i lortebleer og hverdagsliv.

Rigtig godt nytår til jer alle!

Kærligst Maiken

30.12.11

Cirkler


Den sidste måned har jeg klippet cirkler i massevis (helt præcist 204 cirkler!). Det greb ligesom om sig! Både fordi det er ret meditativt at lave, men også fordi jeg er vildt begejstret for det rene grafiske look.

Cirkelboldene har jeg lavet i julegave til min veninde som afslutning på en rigtig hyggelig adventskalender. Og så har posten også været omkring Louise med et par stykker også i nissegave. To cirkelranker i fine pasteller har jeg lavet til pigernes værelser.

Klipperiet er jeg ikke færdig med, da jeg har foræret de cirkelbolde væk som oprindeligt var tiltænkt det pigeværelse vi skal til at lave, men sådan kan det jo gå...

NB: Hos Junette kan du finde en rigtig god DIY på cirkelboldene.

29.12.11

Kaffe


Mmm, det er altså rent livsnyderi at kunne lave latté på espresso maskinen ud fra den seleksion af eksotiske kaffer jeg fik juleaften. Og Agnes, hun kommer vist til at være temmelig vågen den nærmeste fremtid med alt det koffein jeg skal nyde!

28.12.11

Kreative gaver


Glem alt om skæve lerdimser og bordskånere som er sømmet sammen til ukendelighed så det ridser bordet mere end de skåner det. De her hjemmelavede gaver sparker r**! Hvor er jeg da bare heldig.

#1: Smuk clutch i sort skind med udvendig uldlomme i lækker tykt uld med applikeret skindstjerne fra min veninde, som jeg har lavet adventskalender sammen med.  
#2: Lækker hæklet ørevarmer i grå uld med bobler i smukke farver i nissegave fra Asli. Har drømt om et af hendes ørevarmere længe, så mit hjerte hoppede næsten over da jeg så hvad den hemmelige gave indeholdt. Tusind tak, Asli. Det er så fint og varmer ørerne perfekt.
#3: Tykt blødt strikket halsrør i den fineste mørkegrå farve fra Anne, som jeg har byttet kreativ julegave med. Nu kan vinteren bare komme an for jeg er godt rustet!

Det har været helt fantastisk at pakke sådan nogle lækre gaver op, som der er brugt tid, kreativitet og omtanke på at lave. Faktisk nogle af de absolut bedste gaver jeg har fået. Tak.

27.12.11

Juleglimt


Jeg øver mig med mit nye kamera i dunkel belysning. Det er totalt optur endelig at have fået et kamera i julegave og ikke være på låne-kamera mere. Lessons learned so far; Sørg for at slå dato angivelsen FRA hvis andre har været så venlig at slå den til. Det ser wag ud og er enormt besværligt at beskære alle billeder fordi man ikke gider en gigantisk neon orange dato angivelse som tager fokus fra selve motivet. Virkelig fedat at have fået nyt "legetøj" med masser af forbedringspotentiale hvad angår snapshots...

Julen er nydt i fulde drag Jeg har bare været i nuet, og det har været skønt. I store træk har der været masser af afslappende hygge med familien. Jeg bestod den store jeg-laver-selv-julemiddag debuten med bravour. Ingrid har været spændt, sunget alskens julesange og danset rundt i prinsesse kostume, hvor glitter er gået forud for æstetik. Agnes har vist bare nydt at vi alle har været hjemme, hvis man skal tolke det brede smil og søløve lydene? 

Eneste down side ved julen har været to bræksyge pigebørn. Ingrid hele juleaften, hvor hun var for syg til at danse om juletræet og Agnes dagen efter. Men trods det tror jeg faktisk Ingrid synes julen styrer for hårdt og den ingen-gave kolde tyrker kommer vist til at tage sådan lidt småhårdt på hende, haha. Jeg har sagt til hende, at julemanden har haft rigtig travlt med alle gaverne til børnene, så nu har han fået stress, slapper af og holder fri helt ind til næste jul. Jeg ved ikke om hun har ædt den forklaring?!

Håber alle jer andre også har haft en god jul med jeres kære.

21.12.11

Adventsgave vol. 4


#1-5: Min adventsgave til Christina. En hjemmelavet "delikatessekurv" med gode pebernødder, krydret chai sirup efter samme opskrift som hausfrauen har brugt, lakridsmandler med rålakrids og hvid chokolade inspireret af Ann-Christine og en duftende hyacint i pyntet skjuler ala Rakel.
#6: Adventsgaven jeg fik. Smuk nøglering i flettet skind så nøglerne kan blive pimpet lidt.

Christina modtog gaven med et uhm! Bedre bliver det jo ikke. Karsten derimod protestede over at huset vitterligt stank af en intens (lettere kvalmende) krydret lugt, da jeg kogte sirupen for nogle uger siden. Men med en chai elskende veninde så må hensynet til hustandens beboere vige! Heldigvis var jeg snarrådig nok til at lave en stor portion, så jeg nyder og byder på lækker chai latte for tiden. :)

20.12.11

DIY gave mærkater


Normalt plejer jeg altid at lave gave mærkater i 11. time, så er du ligesom mig, er her en nem måde at lave dekorative mærkater med masking tape. Med lidt god vilje synes jeg det ligner julekugler.

Jeg har brugt en cirkel med diameter på cirka fem centimeter (en udstanser vil klart være hurtigere), sat to strimler tape på, klippet ud og til sidst lavet hul med hulmaskinen. Hvorfor engelsk tekst måske? Ja, det er såmænd fordi gavemærkaterne skulle under et juletræ i England.  

Mærkaterne vil sikkert være rigtig fine med farvet pap, men fordelen ved den hvide farve er, at mønstre og farver fra masking tapen træder tydeligere frem. De kan også være rigtig fine i stjerne, hjerte, juletræ, gris eller andre skabeloner.

I øvrigt må det næsten være to sjæle én tanke for jeg planlagde indlægget i går, og i dag har Vibeke også lavet en DIY med masking tape gavemarkater. Tjek det ud, hvis du ikke allerede har gjort det, for de er også rigtig fine.

19.12.11

Nysgerrighed!


Det er altså nysgerrighed i yderste potens når man modtager så flot en gave med posten uden at vide hvem den er fra, og først må åbne den juleaften! Ih, altså...!!

18.12.11

Adventsgave vol. 3


Sidste søndags adventsgaver...

#1: Min adventsgave til Christina. Mit doodleri er blevet sat i ramme. Det sjoveste ved de motiver er, at billedet ser vidt forskelligt ud afhængigt af hvilken led det hænges på.
#2: Adventsgaven jeg fik. Fine stjerneophæng med grå uld på den ene side og stof på den anden. De pynter nu fint på Ingrids værelse.

16.12.11

Velfortjent

Nederste billede er lånt hos Mette

I postkassen lå der i dag lækre smykker fra ByBlank til en julegave. Og når jeg nu var ved at bestille fra Mette, så blev der også plads til lidt selvforkælelse i form af de fine julestjerner til moi. Nu har jeg været fristet over evne i ugevis efter at have set dem poppe op rundt om på blogs. Herlig forløsning (misforstå mig ret!).

Hele det cirkus med nul natlige serveringer til Agnes trækker altså tænder ud, så jeg har jo sådan set også fortjent de stjerne ophæng! Hun har en natlig skrigekrise på 1-1½ time ud over bare generel utilfredshed, så jeg er bare helt utrolig træt. Mit overskuds-jeg har i hvert fald svært ved at finde overskuddet indimellem når nattesøvnen er så sparspom. Trods næsten-nul energi til krea, så er det sguda et privilegie at kunne drikke masser af kaffe OG til enhver tid kunne sove alligevel. Faktisk nok også sove stående? 

Hav en skøn weekend!


PS: ByBlank julegaven er ikke til dig, mor.. ;).

13.12.11

Tarvelige mor


Jeg kan sagtens leve med, at Agnes med garanti synes jeg er den absolut mest tarvelige mor, der lige pludselig har lukket ned for hyggeputteri og yderst hyppige natlige måltider. Men jeg synes altså charmen ved et minimum af sammenhængende søvn på 8. måned er til at overse! Så nu tager vi den store mælke rehab med skuffede miner og timelange skrigeture over at der kun serveres vand i sutteflaske om natten og den sut hun alligevel ikke gider. Tough luck. Og jeg hænger lige præcis i med neglene og er om muligt i endnu mere søvnunderskud end normalt. Jeg satser benhårdt på at jeg vinder kampen. Og gerne snart!

12.12.11

Gode pebernødder


Hvis du endnu ikke har bagt pebernødder (eller er ude i anden runde bageri som visse andre, host host), så kan jeg altså anbefale de her pebernødder med rigtig peber. Super sprøde og krydrede. Lige præcis efter min smag, og i særdeleshed efter Ingrids. For første gang nogensinde er vi ude i anden runde bageri...

Pebernødder
125 gram margarine
125 gram sukker
275 gram mel
1 æg
1/2 tsk. ingefær
1 tsk. natron
3/4 tsk. kardemomme
1/2 tsk. kanel
1 knsp. hvid peber

Hele herligheden hældes i en skål og æltes sammen. Husk at tage margarinen ud af køleskabet i god tid, så den er blød til æltningen. Er du doven eller ikke så struktureret kan nogle sekunder i mikroovnen klare det. Tril pebernødderne i den størrelse du foretrækker og bag dem i 10-12 minutter ved 200 grader.

Der bliver to plader per portion, så jeg plejer at lave dobbelt eller trippel portion hvilket (normalt) rækker til julemåneden.

God fornøjelse!

11.12.11

Adventsgave vol. 2


#1: Min adventsgave til Christina. En key hanger syet efter inspiration fra Anne for efterhånden et stykke tid siden.
#2: Adventsgaven jeg fik. En fin halskæde som straks blev prøvet in action.

Sådan en kreativ adventspakke kalender er slet ikke at kimse ad! (Er det rigtigt brugt Katrine?)

9.12.11

Mormors brunkager


Jul for mig er mormors brunkager. Min søde mormor på 87 laver hvert år stakkevis af brunkager som hele familien forsynes med. Her taler vi altså både børn, børnebørn og oldebørn! Og det er uden sammenligning de bedste brunkager i kongeriget. I år kom brunkagerne i en bake-off version.

Opskriften? Ja, jeg har før spurgt mormor, men det er af den goe gammeldaws slags med en slant af det, en smule af det, et drys af det. Så den kunne hun virkelig ikke give videre. Min portion brunkager er allerede kraftigt reduceret siden i morges, så jeg må krydse fingre for at få doneret mere færdigrullet brunkage dej for ellers holder de sørme ikke til juleaften.

PS: Er det nu der skal røbes at pebernødderne allerede er spist med god hjælp fra Ingrid og gæster, så i morgen må vi i gang igen med trilleriet. Tsk tsk.

7.12.11

Adventsgave vol. 1


Hver adventssøndag har jeg den luksus at pakke en lækker hjemmelavet gave fra min veninde op. Virkelig fine ting, så det skal da vises frem...

#1: Adventgaven til Christina. Et DIY kit til søndagshygge med rollingerne i bedste old-school dryppe lys til opgraderet med glimmerstjerner og neonsnor til ophæng.
#2: Adventgaven jeg fik. Den mest fantastiske pude i lækker uld med sorte pynte pipingkanter i sort uld. Hun er altså go' hende Christina!

Puden supplerer de grafiske puder jeg syede i foråret virkelig fint. Den er testet, og den er (ikke uvæsentligt!) rigtig go' at sove på! Og så drømmer jeg (stadig) om en af Cilles vidunderlige puder, som passende kunne gøre den selskab i sofaen.

6.12.11

Lille hjælper


Det er jo næsten (kun næsten!) en leg at ordne vasketøj når man har sådan en glad lille hjælper!

Agnes har lige knækket koden med at rejse sig op til ting, og så bliver det jo temmelig meget morsommere. Som en anden jægersoldat kryber hun sig rundt i hele huset, både af nysgerrighed, men også højlydt frustration hvis jeg er ude af syne. Hun øver sig benhårdt på at komme op på numsen at sidde og er et my fra at kunne kravle. Hun er altså en dygtig og dejlig lille dame!

Og apropos lille, så er vi startet hos børnelæge da hun styrtdykkede på vægtkurverne, nægtede at spise, havde forstørret hovedmål og er temmelig plaget af eksem og astmatisk bronchitis. Men nu går det endelig endelig fremad, så jeg glædes over at kinderne er blevet lidt runderne.

5.12.11

Svineheld


I har da aldrig set de fine ting jeg var så svineheldig at vinde i pakkespil, da jeg for et stykke tid siden var til girly hygge hos Julia. Agnes har adopteret den seje neon rumpige fra Aslis hæklenål, neon krystallerne fra Anne pynter fint på grenen (kan også købes lige her) og på søndag giver julemanden Ingrid velsmagende hæklede klejner lavet af Laura sammen med metal bageforme til legekøkkenet.

Bortset fra at det næsten var pinligt at rydde bordet for fine gaver, så gad jeg da godt sådan et fedt pakkespil igen. Og gerne snart.

PS: Skulle sige fra Agnes at de der rumhorn passer fortrintligt ind i en babymund!

Julet frokost


Det er dejligt når der er tid og ro til en rigtig julet frokost, mums.

Men næringsværdien skal man nok ikke tænke nærmere over...

4.12.11

Adventsgaver


December sidste år var vildt hyggelig med kreakalender. En fin hjemmelavet gave hver dag fra min veninde var ren luksus. Men 24 hjemmelavede pakker er altså temmelig tidskrævende og nogle af dem bliver sådan lidt dims-ting, så i år har vi aftalt at lave en adventskalender og julegave med lidt større ting. Så der er blevet pimpet pakker og nørkles lige nu på de sidste to gaver. Hvad der er indeni pakkerne må I vente lidt med at se...

Er endelig back on track efter tre ugers teknisk breakdown (hurra!), så indlægene er lidt på bagkant...