30.3.11

Driverliv...?


Lige så stille er foråret begyndt at finde sin vej både inde og ude. Den nyindkøbte medusa kanin har Ingrid i øvrigt allerede adopteret. Da hun så den i æsken tog hun resolut sin skammel, hentede den ned fra kommoden og gik - trods morens protester - ind på sit værelse og satte æsken op på hylden. Så jeg er vist ikke den eneste her med hang til hygge og fint pynt?

Ingrid blev afleveret med gave og nybagte boller til sin dagplejer og vel hjemme igen har bilen fået den store rengøringsmæssige make-over, så lige nu nydes en velfortjent pause med boller, jordbær-mango smoothie og kaffe. Hold op, hvor føler jeg mig overskudsagtig lige nu! Så lige nøjagtig i dag er barselstiden vist ikke et driverliv... (host, og så taler vi ikke om morgendagens program som er jordemoder tid, shopping og café latte med dejlig barselsveninde!)

28.3.11

Tøsetur i zoo



Mens vi venter på lillesøster har Ingrid haft fridag, så vi kunne få luftet årskortet til tøsetur i zoo. Altid et hit med zoo, skønt vejr og ubetinget opmærksomhed. I dag var særligt gederne sjove. Selv tænker jeg, stakkels geder, for de må bestemt blive helt stresset over alt den hvinen, løberi og klapperi som en begejstret toårig kan præstere. Men de må vel være hærdede...?!

Vildt hyggelig tøsetur, som er blevet kvitteret med masser af kys, strålende humør og røverhistorier om alle dyrene...

25.3.11

Retro Villa Give-Away



For et par uger siden var jeg på girly hyggetur med Anne og Anne, hvor der blev snakket, hygget, spist cupcakes og shoppet... På vores rute var et smut omkring RetroVilla, der er spækket med vintage tapeter, fine gamle ting, keramik og flot håndværk. Med os fik vi hver en lille goodie bag til bloggen, og nu er det blevet tid til at søsætte den sidste RetroVilla give-away...

Men hvad kan du vinde??



Mette Helena fra Retro Villa har været så sød at sponsorere en stak lækre tapeter i A4 størrelse og en super fin Vintage Hookie Børnebøjle i lysegrøn. Hvilke tapeter det præcis er finder vinderen ud af, men jeg kan godt afsløre at der er lækkerier i vente.

Kender du ikke Retro Villa og har du ikke butikken rundt om hjørnet, så kig ind i webshoppen, hvor du kan se (og shoppe) mange af de fine ting som også findes i butikken.

Reglerne er enkle. Man får et lod for en kommentar på dette indlæg og så er sidste frist for deltagelse fredag den 1. april kl. 20. Derefter trækker jeg vinderen. Brug bare billedet, hvis du har lyst til at linke til denne give-away. Har du ingen blog skal du huske at skrive din mail i kommentaren.

22.3.11

Puder


Utroligt at man kan blive begejstret over nogle puder, men jeg synes altså vores krea camp produktion er blevet enormt fine. Faktisk så fine at jeg synes de også passer forrygende ind på kontoret og i soveværelset, så jeg skal vist have opsamlet lidt mere pudeinspiration - for ens puder i tre rum går virkelig ikke! De to grå hay-wannabees er med forskellig farvede knapper på hver side, så vi kan skifte look alt efter humør. De er i farvekombien gul/blå og lilla/grøn...

Puderne er til sofaen (første billede var for at få dem samlet), så nu skal jeg i tænkeboks over hvad jeg så mon skal lave til kontoret. Der er stadig rhomber i overskud, så mon ikke der trods alt bliver en pude eller to mere i samme stil. Alt andet ville jo være spild - host!

Jeg begræder stadig at de to skønne prints fra Kerry er blevet forvist til kontoret. De var udset til at hænge i stuen, da jeg købte dem før jul, men der havde jeg bare lige glemt at tage Karsten i ed. Suk, der er virkelig hårde forhandlinger om indretningen hvilket mest af alt resulterer i, at vi står i stampe. Det ville være meget nemmere hvis han ikke havde en holdning - eller bare i det mindste havde det samme som min (men han vil nok sige det samme!!)...

I øvrigt skal jeg til smykkeworkshop & caféhygge i aften. Ehj, det bliver godt!

Krea camp #2


Mens jeg lige får redigeret billeder af de færdige puder og rettet min søsters skoleopgave igennem, så får I lige et par billeder mere fra sidste uges krea camp. Selvom min mor har erklæret, at hun aldrig mere skal lave den slags puder og at min søster per definition skulle elske de puder der blev produceret til hende, så var det altså drønhyggeligt at lege med farverne og se det tage form.

Knapmaskinen er min kreavenindes. Hvor fedt er det ikke lige at have sådan én?! Var de ikke så forbandede dyre så havde jeg helt klart også en der var min helt egen...


Nu hvor jeg har krea- og café latte orlov indtil lillesøster kommer bliver caféerne flittigt frekventeret. Efter jeg havde lavet puderne så jeg disse billeder på en café og tænker at det måske kunne være meget sjovt at lave noget tilsvarende? Farvemæssigt passer de i hvert fald meget godt, men måske lidt for naivistiske?

21.3.11

Brainstorm


Nu hvor min blog om ganske få dage fylder ét år, og det ingen hemmelighed er at jeg faktisk aldrig har været helt begejstret for blognavnet, så har jeg dedikeret formiddagen til at brainstorme navne og design. Altså, det går jo ikke at have et blognavn som jeg nærmest hvisker når nogle spørger, fordi jeg synes det er lidt flovt og tacky....

Måske er det ikke den bedste dag for brainstorming taget i betragtning af at jeg over weekenden har fået tilranet mig en forkølelse, som gør tung i hoved og krop samt svært at tænke klart, og jeg burde faktisk også afrime fryseren (suk!).  Men nu endevender jeg associationer, idéer og hvad jeg ellers kan komme på i håbet om at finde et godt navn. Ikke for langt, gerne et enkelt ord, sigende, ikke noget med børn, civilstand mv. Har du bare det perfekte forslag som rammer essensen af bloggen (eller bare et forslag), blogrespons eller idéer så del det endelig...

Som en start har jeg også leget med anagrammer, og fundet flere navne over navnet Maiken Holm som bloggen IKKE skal hedde.
A Milkmen Ho
Mean ho milk
Meal oh mink
Amen oh milk
Manlike Ohm
Men et godt grin giver det da!! Du kan lege med anagrammer her.

Indtil da håber jeg at blive ramt af en aha-oplevelse, tænke dét er det rigtige, mens jeg tyller the og forsøger at holde forkølelsen i ave. Tror jeg på det blir' tilfældet? Næh!

20.3.11

Skovtur









Forårsfornemmelser og solskin er bare helt perfekte til at lade lidt flade batterier op. Vejret var altså også helt fantastisk i går med blå blå himmel og frisk luft. Så en tur i skoven, der stadig er i efterårsdragt, og intermistisk skovturshygge med juice, rosiner og kiks hitter altså! Vi trængte vist alle tre til det...

Med et par dages udskydelse skal jeg have monteret puderne fra krea camp. De er blevet virkelig gode. Eneste problem er bare, at nu passer billederne slet ikke. Måske ikke så dårligt endda når nu jeg ikke er særlig begejstret for dem, og nu har fået serveret en undskyldning for at skifte dem ud...?

17.3.11

Bekymring


Til morgen har jeg fået en stor (ikke graviditetsrelateret) bekymring ind i mit liv. Det tynger om mit hjerte, giver knuder i min mave og mørke skyer i mit sind. Tårer er trillet over mine kinder, tørret af igen, erkendelse af at det går sgu nok - og så venter jeg bare på at hjertet bliver lettere, knuderne i maven mindre og solen titter gennem skyerne. Men heldigvis har jeg da Karsten ved min side, en lille solstråle der under morgenmaden gerne vil lære mor hvordan man danser til musikken i radioen. "Sådan her mor!", mens armene bevæges til musikkens rytme... Og et lille liv i maven, som jeg er spændt på at møde snart. Det skal nok holde humøret oppe.

Hvorfor jeg skriver det her? Ja, jeg ved det egentlig ikke. Måske fordi jeg har brug for at fortælle, uden egentlig at fortælle? Jeg er bare bekymret og lidt bange...

15.3.11

Krea camp


 Min mor og jeg holder krea camp i disse dage. Og det bliver godt, rigtig godt... Så til at starte med får I lige et sneak peek.

Helt færdige med alle tingene på vores kreative to-do-liste bliver vi vist ikke for denne omgang inden hun drager hjemad senere i dag...

13.3.11

Babushka collager


Jeg har næsten lige stiftet bekendskab med Julie, der har bloggen Lillesød. Og hvilket bekendskab! En af de ting som jeg blev dybt fascineret af, var disse fantastiske babushkaer, der er små collager af hendes piger. Synes du også de er skønne, så tjek på hendes blog hvordan du laver nogle tilsvarende... Det er i hvert fald en af de gode idéer jeg har gemt til en kreativ stund!

12.3.11

Fem på stribe


Inden min smuttur til København fik jeg syet bindebånd på de fem hagesmække, som efterhånden har ligget et stykke tid. Flere af dem skulle nemlig foræres til veninders dejlige små drenge. Tidligere har jeg lavet en hel håndfuld hagesmække af tekstilvoksdug til Ingrid. De er helt perfekte i facon og tekstil, så jeg skal helt sikkert lave endnu flere. Men helt sikkert ikke i voksdug som denne version, da det er absolut umuligt at sy i.

Den ene af hagesmækkene var første del af fødselsdagsgaven til mindstenevøen Pontus, der for et stykke tid siden fyldte et år. Anden halvdel af gaven er en lille rygsæk, som nu endelig kan færdigsyes efter symaskinen er repareret efter sit breakdown og jeg har fået tidsmæssigt overskud...

11.3.11

Lakrids


Elsker du ligesom jeg gode lakridser og har du endnu ikke stiftet bekendskab med Lakrids, så kan det virkelig anbefales! For halvandet år siden hørte jeg en helt ung fyr fortælle om sin nyopstartede forretning på Iværk&Vækst messen. Hans tanke var, at når nu trenden var fokus på gode råvarer og delikatesse produkter, så undrede det ham at der ikke fandtes delikatesse lakridser. Så det havde han sat sig for at gøre!

Derfor er det spændende at se hvordan hans lækre lakridser dukker op i deli's og butikker med lækre gave delikatesser. Og de smager fantastisk godt. Faktisk så godt, at det i skrivende stund går glimrende med at ignorere at gaverøret faktisk er Karstens - mums!

Girly kbh hygge

Inden der står baby på programmet og jeg bliver mindre mobil for en periode så jeg mit snit til at smutte et par dage til København. Helt fantastisk med tre dages mig-tid spækket af kulturelle indspark, se gode veninder, drikke café latte, spise lækker mad, shoppe og hygge med min bror+familie. For mig er sådan nogle åndehuller virkelig nødvendige og fantastiske!


#1: Charlottenborg forårsudstilling med veninde
#2: Nyhavn i solskin
#3: Brunch på café G ved Gråbrødre Torv (mums!)
#4-6: Shoppe, snik-snak og café hygge på Agnes CupCakes med Anne og Anne
#7: Fødselsdagshygge med champagne & jordbær sammen med gode studieveninder og andre tøser
#8-9: Glyptoteket
#10: Kage fra Mette Blomsterbergs café på Glyptoteket
#11: Nusseri med yngstenevøen Pontus  

Og som I måske allerede har set inde hos Anne og Anne så fik vi lækkerier med inde fra Retro Villa til give-aways, hvor den ene allerede startet hos Anne... Og skulle du ikke være heldig, så kommer der to mere hos os andre...